Топ-10 кращих автомобілів з гібридною установкою у 2024 році

Як відомо, електрифіковані автомобілі стають все більш поширеним явищем на британських та європейських в загальному дорогах через політичний, екологічний і ринковий тиск. Співробітники англійського видання AutoExpress виокремили десятку найбільш гідних уваги автомобілів з гібридною силовою установкою, на які варто звернути увагу. Ми в MMR.net.ua раді поділитися з вами думками британських журналістів щодо кожного члена добірки, тож пропонуємо вам ознайомитись зі статтею нижче.

  1. Lexus NX

Фірма Lexus завжди приваблювала клієнтів своїм винятковим комфортом, якістю збірки та бездоганною дилерською мережею, і NX втілює ці якості в пакеті, що перевершує BMW X3.

Кросовер NX 350h загортає новітню технологію трансмісії Toyota RAV4 у більш вишукану і насичену опціоналом форму, і хоча це об’єктивно найкращий автомобіль, доступніша Toyota має краще співвідношення ціна / якість. Тим не менш, покупці оцінять стримані манери на дорозі NX і витончений інтер’єр, який містить найсучасніший технічний пакет, який ми бачили в автомобілях марки Lexus. З додатковим 14-дюймовим сенсорним екраном вам точно не знадобиться більше пікселів.

  1. Renault Clio

Зовні останній Renault Clio є суттєвою еволюцією свого попередника, особливо після його нещодавнього оновлення обличчя. Але великі зміни під капотом привели його прямо до топ-верхівки В-класу. На відміну від таких конкурентів, як Skoda Fabia та Hyundai i20, Clio оснащено гібридною силовою установкою, яка поєднує 1,6-літровий бензиновий двигун з електромотором, що забезпечує сумарно 143 к.с.

Французький гібрид досягає 100 кілометрів на годину менш ніж за десять секунд, плюс решта пакету обладнання є помітним покращенням у порівнянні зі дорестайлінговою версією. Clio відносно легко їздить на звивистих дорогах, а добре продумана підвіска пропонує гідне поєднання точності та комфортабельності. Якість кабіни також особливо висока, а п’ятидверний кузов хетчбек забезпечує достатньо місця для ніг позаду для дорослих і пристйоний багажник об’ємом 391 літр.

  1. Toyota Corolla

Подібно до своїх родичів Yaris, Pruis і Camry, Corolla є ще однією моделлю, яка тепер оснащена випробуваною гібридною технологією бензинового та електричного двигуна Toyota, яка працює з «самозарядкою». Японський хетчбек / седан / універсал С-класу пропонується у 1,8- та 2,0-літрових моделях, обидві з яких автоматично перемикаються між двома джерелами живлення та використовують бензиновий двигун як основу. Безступінчаста автоматична коробка передач (CVT) займає місце традиційної автоматичної коробки передач, і це допомагає максимально використати потужність мотора.

Ті, хто прагне трохи більше потужності, можуть вибрати кращу 2,0-літрову гібридну модель. З потужністю 177 к.с. розгін до 100 км/год займає лише 7,9 секунди; економія палива та викиди будуть трохи нижчими, але ця модель все ще пропонує чудовий баланс продуктивності та низьких експлуатаційних витрат. Corolla також отримала невелике оновлення, яке включало нову інформаційно-розважальну систему та додавання 10,5-дюймового центрального сенсорного екрана на всіх моделях. Це суттєве покращення в порівнянні з настройками Corolla, які постачалися під час запуску, але люди все ще можуть скористатися перевагами стандартних Apple CarPlay або Android Auto , якщо вони бажають.

  1. Kia Sportage

Моделі, що посідають шосте та сьоме місце в цьому списку, майже взаємозамінні, це коерйські кросовери Kia Sportage та Hyundai Tucson. Hyundai є трохи доступнішим за ціною та трохи більш м’яким на нерівностях, але для деяких не такий радикальний дизайн Kia та ще більш просунутий інтер’єр будуть варті додаткових витрат .

Sportage не особливо привабливий завдяки жорсткій настройці підвіски та легкому керму, але пасажири на задніх сидіннях оцінять його простір у салоні, а тих, хто сидить спереду, чекає пара вражаючих 12,3-дюймових дисплеїв інформаційно-розважальної системи. Вони забезпечують доступ до найкращого в своєму класі технологічного набору Kia, який включає супутникову навігацію, Apple CarPlay і Android Auto в стандартній комплектації.

  1. Hyundai Tucson

Його сміливий дизайн не припаде до смаку всім, але не можна заперечувати глибокі якості Hyundai Tucson як сімейного кросовера. За даними mmr.net.ua, на Tucson Hybrid використовується 1,6-літровий бензиновий силовий агрегат потужністю 230 к.с., і чого достатньо для того, аби зсунути товстий кросовер з місця.

Подібно до Kia Sportage , що має спільну основу з Hyundai, Tucson веде себе на дорозі вишукано, не віддаляючись від спортивності, а його спокійна хода робить його приємним супутником у далеких подорожах. Всередині вільне використання чорного глянцевого оздоблення, на якому залишаються відбитки пальців, погіршує те, що в усьому іншому салон є добре побудованим, пропонуючи щедрий рівень стандартного обладнання.

  1. Toyota RAV4

Так само, як хетчбеки і седани Yaris та Corolla, кросовер RAV4 має одну з найбільш бездоганних гібридних систем. Кутастий кросовер важкий і громіздкий у порівнянні з нормальними хетчбеками, тому тут бензинова потужність надходить завдяки 2,5-літровому чотирициліндровому агрегату потужністю 176 к.с., тоді як електродвигун пропонує ще 118 к.с. – плюс ще 54 к.с., якщо ви купуєте версію з повним приводом.

Паливна економічність, драйверські характеристики і зручність у пересуванні містом будуть гіршими, ніж у Yaris, Corolla, Camry та Prius з гібридними силовими установками. Але для маси людей RAV4 здаватиметься більш комфортним і містким, хоча вміщає він точно так само п’ять чоловік, як і будь-яка з перерахованих вище моделей Toyota.

  1. Kia Niro

Коли справа доходить до розумних речей, з Kia Niro неймовірно важко помилитися. Цей малий кросовер-універсал має достатньо простору для молодого сімейного життя, і навіть базові моделі добре оснащені, як-от підключенням до телефону, задніми паркувальними датчиками, автоматичними фарами та подушкою безпеки для колін водія – усе це стандартно.

Незалежно від того, чи готові ви перейти на електричне водіння, чи відчуваєте, що це ще не зовсім для вас, Kia допоможе вам, адже на вибір є класичний гібрид Niro, плаг-ні Niro PHEV і повністю електрична версія e-Niro. Перший стартує від трохи більше ніж 30 000 фунтів стерлінгів, і, хоча він і не вразить вас, він приведе вас туди, куди ви хочете бути, ледь посьорбуючи пальне по дорозі.

  1. Dacia Jogger

У цьому немає жодних сумнівів, Dacia Jogger — це неймовірне співвідношення ціни та якості. Якщо ви хочете семимісний сімейний автомобіль, він коштує набагато дешевше, ніж будь-яка альтернатива. Ви втрачаєте деякі предмети комфорту, як у дорогих конкурентах, але при тому за інформацією mmr.net.ua цій машині не бракує технологій під капотом.

1,6-літровий бензиновий двигун працює разом з електродвигунами та автоматичною коробкою передач, щоб забезпечити розумну продуктивність і хорошу паливну економічність. Згідно заяв марки Dacia , Jogger Hybrid може працювати в чисто електричному режимі до 80 відсотків часу, коли ви їдете містом. Тут є лише один мінус: базова бензинова модель на 3000 фунтів дешевша, тому, якщо ви не проїжджаєте величезні пробіги (або вам банально потрібна машина з автоматичною коробкою передач ), ви навряд чи компенсуєте ці витрати меншими рахунками за пальне. Але як гібрид, це все ще зірка.

  1. Toyota Yaris

Коли справа доходить до створення гібридних силових агрегатів, Toyota має більше досвіду, ніж майже будь-який інший виробник, і це справді яскраво виявляється в останньому Yaris. Базовий шаблон для надійного суперміні на бензині/електриці багато в чому схожий на перший серійний гібрид бренду, Prius: бензиновий двигун за циклом Аткінсона (в даному випадку 1,5-літровий агрегат) приводить в дію АКПП CVT за допомогою електродвигуна та невеликої батареї.

Але постійне вдосконалення цієї формули призвело нас сьогодні до надзвичайно плавного, жвавого та ефективного маленького автомобіля. Незважаючи на те, що цей японський хетчбек більше підходить для міста, він також може тримати себе в руках на автомагістралі, що робить його розумним вибором.

Обладнання також досить щедре: навіть базова модель має 16-дюймові легкосплавні диски, автоматичні фари та склоочисники, адаптивний круїз-контроль, кондиціонер, камеру заднього виду та багатофункціональне шкіряне кермо в стандартній комплектації. Інформаційно-розважальна система Yaris може бути не такою чіткою та інтуїтивно зрозумілою, як у конкурентів, Apple CarPlay і Android Auto є стандартними.

  1. Honda Civic

Значна частина причин, чому Honda Civic є відмінним бензиновим хетчбеком С-класу, полягає в його блискучій гібридній силовій установці та надійному 2,0-літровому бензиновому двигуні. Результатом є те, що Цівік має значну потужність у 181 к.с., але й у місті хетчбек здатен проїхати більшу частину дистанції у повністю електричному режимі. Коли новий  Civic зіткнувся з Toyota Corolla та Opel Astra у груповому тесті хетчбеків, то англійська команда журналістів визнана його водночас найекономнішим і найшвидшим автомобілем із цієї трійки.

Всередині останній Civic поєднує в собі високоякісні матеріали та набагато зручнішу інформаційно-розважальну систему, ніж його попередник. Попри тип кузова хетчбек, на думку mmr.net.ua японський автомобіль має немалий багажник об’ємом 401 літр і також пропонує достатньо місця для чотирьох-п’яти осіб в салоні.

Джерело AutoExpress

Не пропустіть