Топ-10 головних новинок авторинку України у 2024 році

Український ринок нових автомобілів у 2024 році чекає низка цікавих новинок. Сьогодні ми в MMR.net.ua поговоримо про найцікавіші варіанти. Деякі з них уже доступні в автосалонах, але більшість зі згаданих в цьому матеріалі автомобілів стануть доступними для замовлення ближче до другої половини 2024-го. В основному мова піде про седани компактного і високого класів, а також про позашляховики відомих брендів. Читайте далі основні відомості про десять найбільш вартісних новинок українського автомобільного ринку цього року.

10. Citroen e-C4 X

Citroen вже давніше продає сімейство С4 в Україні, але тепер французи вирішили завезти до нас чисто електричну версію цієї моделі – е-С4. При чому не базову специфікацію з запасом ходу 350 км, а далекобійну, що здатна подолати 420 км у змішаному циклі за програмою WLTP. Електричний седан С-класу має просторий і затишний салон, великий багажник (510 л) і практичний захист по периметру кузова внизу. Добре, що і кліренс  у машини не маленький, адже в наших умовах це надзвичайно приємний бонус для седана. А ще С4 Х – це дуже комфортний і тихий автомобіль, який має прекрасну плавність ходу і надає водію та пасажирам відпочинок в дорозі. Інтер’єр Citroen е-C4 X має цифрову панель приладів, центральну консоль з 10-дюймовим дисплеєм мультимедійного комплексу та лаконічний блок кліматичної установки. Крісла з добре розвиненим бічним профілем , а другий ряд – це класичний тримісний диван з достатнім запасом вільного простору.

9. Hyundai Elantra

Красуня Hyundai Elantra пережила рестайлінг і за даними mmr.net.ua зовсім скоро продажі нових партій розпочнуться в Україні. Екстер’єр оновленого седана С-класу відрізняється від попередньої моделі тоншими фарами, які з’єднані тонкою хромованою накладкою з логотипом Hyundai. Нижня частина переднього бампера має елемент кольору кузова, який розділяє верхню і нижню решітки радіатора. Задня частина також змінилася: тут можна побачити новий дифузор з сріблястою накладкою і повнорозмірний світлодіодний ліхтар. Доступні нові дизайни колісних дисків, а також нові кольори кузова. Для України і Європи в цілому оновлена Elantra буде пропонуватися насамперед з 1.6-літровим бензиновим мотором потужністю 123 к.с. і 6-ст. МКПП / безступеневою АКПП (варіатор) на вибір.

8. Hyundai Sonata

Оновлена Hyundai Sonata – це 4-дверний седан Е-класу, який нарешті добрався українського ринку. Тут бізнес-седан потіснить незмінних лідерів сегменту – Toyota Camry та Lexus ES. Очевидно, що корейці принесуть у цей клас вир нових емоцій і можна навіть сказати епатажного дизайну. Виглядає нова Sonata, звісно, ефектно. З технічного боку для України седан пропонується з бензиновим 2.5-літровим мотором потужністю 194 к.с. разом з 8-ми ступеневою автоматичною трансмісією. Крім того, Sonata відзначається своїми інноваційними функціями безпеки, такими як асистент запобігання зіткненню, система попередження про виїзд з полоси руху та адаптивний круїз-контроль із функцією Stop & Go, що забезпечує водіям впевненість та спокій під час поїздок.

7. Jeep Grand Cherokee

Нова генерація великого позашляховика доступна в стандартній 5-місній і «довгій» версії L, яка має 7 посадкових місць. Для України доступно два варіанти силових установок: це бензинові мотори 2.0 турбо (272 к.с.) та 3.6 V6 (285 к.с.), що працюють у парі з 8-ступеневою АКПП (гідротрансформатор). Що ж до систем повного приводу, то за даними mmr.net.ua базовою є Quadra Trac I з муфтою підключення передньої осі, більш просунута Quadra Trac II має знижений ряд, a Quadra Drive додає до цього задній диференціал підвищеного тертя з електронним блокуванням. У списку доступного оснащення для Jeep Grand Cherokee:  камери кругового огляду і нічного бачення, проекційний дисплей, чотиризонний клімат-контроль, вентиляція всіх сидінь, аудіосистема преміум-класу McIntosh та бездротова зарядка.

6. Jeep Wrangler

Модельний ряд компанії Jeep не є повноцінним без головного «діаманта» – культового повнопривідного позашляховика Wrangler. Для України доступна тільки топ-версія Rubicon з понижаючим рядом (4:1) і «повзучим» режимом (84.1:1), а також, на додачу, блокуванням диференціалу обох мостів Tru-Lock з електроприводом. Кузові лише 5-дверний (Unlimited), а от двигун підкачав. Чомусь імпортер вирішив завозити в Україну тільки бензинові 2.0-літрові версії позашляховика потужністю 272 к.с. з АКПП. Зважаючи на високу вартість топ-комплектації, логічніше було би іди з цим до кінця і пропонувати машину з двигунами V6 та V8. Або ж, на противагу, «завозити» базові комплектації.

5. Skoda Octavia

Чеський 5-дверний ліфтбек С-класу пережив планове оновлення, в ході якого йому зменшили решітку радіатора, збільшили фари головного світла і переглянули деякі деталі з оснащення. Головне нововведення всередині – збільшений 13-дюймовий тачскрін мультимедіа. Відтепер у всіх Skoda Octavia 2024 є віртуальна панель приладів (раніше «в базі» була звичайна) і двозонний клімат-контроль, а за доплату доступні екрани для задніх пасажирів (питання – для чого?). Лінійка двигунів оновленої  Skoda Octavia  зазнала змін – зник початковий бензиновий 3-циліндровий  турбомотор об’ємом 1.0 і топовий 200-сильний турбодизель. 2.0-літрова турбочетвірка стала потужнішою – розвиває 204 к.с. у стандартній Octavia і 265 к.с. – в RS. Для України, ймовірно, буде доступний 1.6-літровий 110-сильний атмосферний бензиновий двигун в якості базового.

4. Skoda Scala

Більш доступний за Octavia, 5-дверний хетчбек С-класу – Skoda Scala – також пережив оновлення подібного характеру. Два нові трициліндрові двигуни TSI об’ємом 1,0 літра покоління evo2 стали ефективнішими завдяки удосконаленню програмного та апаратного забезпечення. Серед інших удосконалень: оновлені паливні форсунки, турбіна зі змінною геометрією (VGT) та оновлені фази газорозподілу. Утім, для України, нащастя, стартовим агрегатом буде все той же 1.6-літровий мотор на 110 к.с. На додачу, оновлений хетчбек Scala також обладнали електроприводом багажника та системою «віртуальної педалі», що дозволить вам відчинити його простим змахом ноги. Базові комплектації пропонуються з 16 дюймовими колесами, а топові – з 18. Як і у випадку з Octavia, Scala більше не матиме звичайного панелі приладів – тільки рідкокристалічний дисплей.

3. Toyota Camry

Скоро в Україну надійдуть свіжі партії седана Toyota Camry нової генерації. Щоправда, по факту мова іде скоріше про глибокий рестайлінг, аніж про цілковито нове покоління японського седана Е-класу. У салоні Camry нового покоління Toyota зробила ставку на нові технології. Панель приладів повністю перероблена. Тепер у стандартній комплектації європейської версії є 12,3-дюймова панель приладів та 12,3-дюймовий сенсорний дисплей інформаційно-розважальної системи. Під капотом знаходиться п’яте покоління гібридної силової установки. Вона складається з чотирициліндрового 2.5-літрового бензинового двигуна і гібридної установки загальною потужністю 231 к.с. Коробка передач – безступенева АКПП (CVT). Розгін до 100 км/год займає 7,3 секунди, а витрата палива – 5,1 л/100 км. Продажі нового бізнес-седана Camry Hybrid в Україні у другому кварталі 2024 року.

2. Toyota Corolla

Седан С-класу Toyota Corolla зазнав мінорного фейсліфтингу і такі машини вже доступні в автосалонах бренду по Україні. Навіть останнє покоління моделі зберігає в базовій комплектації усю необхідну простоту, яка і виливається з часом у відмінну надійність. 4-дверний кузов робить Corolla практичною: заднє вікно не забруднюється болотом, а в салоні – тихо, адже не гримить вся поклажа в багажнику. Комплектація City передбачає тканинний салон, аналогову приладову панель, механічний «ручник», просту «магнітолу» та 15-дюймові стальні «штамповки». Мотор – бензиновий 1.6 (132 к.с.) + 6-ступенева МКПП. Середнє споживання пального зазначене на рівні 6.4 л/100 км.

1. Toyota Land Cruiser Prado

От хто народить справжнього ажіотажу на українському автомобільному ринку в 2024 році, то це вихід нового покоління великого позашляховика Toyota Land Cruiser Prado. Наприклад, за інформацією mmr.net.ua, першу партію 250-го Prado із 1000 екземплярів для німецького ринку розкупили через 30 хвилин після старту прийому заявок. Тепер охочі купити Toyota Land Cruiser 250 мають записатися до листа очікування. Силових установок для України запропонують дві. Ними будуть дизельний турбомотор об’ємом 2.8 (від попереднього покоління моделі) та бензиновий 2.4 гібрид на 326 к.с. Двигуни поєднуються з 8-ступінчастою автоматичною КПП. Привод завжди повний.


Не пропустіть