Топ-10 цікавих та крутих фішок бізнес-седану Lexus ES

Lexus ES – це великий седан Е-класу, який оснащується бензиновими двигунами (у т.ч. гібридними установками) і пропонує багате оснащення, високий рівень комфортабельності, безпеки, інновацій та якості продукту у загальному. Японська модель конкурує на ринку з Mercedes-Benz E-Class, Audi A6, Volvo S90, а також деякими іншими суперниками більш демократичного сектору. Цікаво також, що ES – це найпопулярніший автомобіль в бізнес-класі після Toyota Camry в Україні. Але про що ми? Стривайте, давайте все з початку!

Варто сказати, що за останні три десятиліття фірма Lexus, яка насправді є особливим підрозділом в межах корпорації Toyota, побудувала чимало прекрасних автомобілів, разом з тим викликаючи  головний біль у Mercedes-Benz, BMW, Audi і Volvo. Успіх бренду можна пояснити багатьма факторами, включаючи чудову якість збірки, потужні та надійні двигуни, високу ліквідність, технологічні інновації та інше. Ще одна причина, чому автомобілі Lexus варті високої ціни, полягає в тому, що вони завжди мають найсучасніші опції з комфорту, включно з деякими чисто фірмовими, яких ви не знайдете в інших машинах. Отож, у даному матеріал ми в MMR.net.ua зазначимо деякі з найкрутіших і найцікавіших функцій, які можна знайти в поточному седані бізнес-класу Lexus ES та інших останніх автомобілях японської марки преміальних автомобілів.

  1. Сервіс Drive Connect

Lexus Drive Connect — це мультимедійна платформа на основі передплати, яка включає повний перелік розваг, сервісів та зручних функцій. Наприклад:

Remote Connect – ця функція дозволяє власникам взаємодіяти зі своїм Lexus ES, навіть якщо його немає в полі зору. Використовуючи додаток Lexus на своєму смартфоні, власник може керувати різними функціями автомобіля на відстані кілометрів, включаючи запуск або зупинку двигуна, замикання або відмикання дверей, перевірку стану вікон або люка, пошук останнього місця паркування, спостереження за гостями.

Safety Connect надає розширену допомогу на дорозі та екстрену допомогу SOS за натисканням кнопки, незалежно від того, чи вам треба просто замінити спущене колесо, чи ви потрапили в аварію. Safety Connect також автоматично викликає допомогу, коли спрацьовують подушки безпеки, а також локатор викраденого автомобіля, який може допомогти знайти викрадений Lexus.

Service Connect – програма, що стежить за системами автомобіля та сигнальними лампами, щоб тримати водіїв у курсі питань, пов’язаних із обслуговуванням.

  1. Кольоровий проекційний дисплей

Більшість сучасних автомобілів відображають ключову інформацію про водіння та саму машину на екранах панелі приладів. Зазвичай водіям доводиться відводити очі від дороги, щоб дивитися на «приборку», і в деяких випадках це може бути небезпечно. Ось чому проекційні дисплеї іноді варті додаткових витрат. Проекційні дисплеї (HUD) проектують ключову інформацію на лобове скло в зоні видимості водія, гарантуючи, що він може отримати до неї доступ, не відриваючи очей від дороги. За даними mmr.net.ua, ця інформація включає швидкість автомобіля, вибір передач, оберти двигуна, інформаційно-розважальну систему, покрокову навігацію тощо. Lexus робить свій HUD на особливо просунутим, зробивши його кольоровим, що дозволяє водіям якісніше сприймати інформацію. Як і у випадку з іншими HUD, водії можуть регулювати положення та яскравість кольорового проекційного екрану в  Lexus ES.

  1. Аудіосистема преміум-класу Mark Levinson

Mark Levinson — це американська компанія з виробництва високоякісного аудіообладнання, яка працює понад п’ять десятиліть. Марк Левінсон належить дочірній компанії Samsung Harman International Industries і відомий як один із лідерів у галузі високоякісного аудіо. З початку ХХ століття різні моделі Lexus оснащені звуковими системами Mark Levinson як опцією, і навіть якщо ця примха може коштувати понад додаткові 2000 євро, то знайте – це одна з найкращих автомобільних звукових систем на ринку.

  1. Просунута система допомоги при паркуванні

Коли не досвідчених водіїв просять назвати головні труднощі, з якими вони зіткнулися під час керування авто, багато людей одразу згадають за паралельне паркування. Насправді деякі люди так і не навчилися паркуватися в тісних місцях і змушені шукати інші місця або звертатися за допомогою. Щоб полегшити паркування таких осіб, тим більше у випадку великого седана ES, компанія Lexus пропонує функцію інтуїтивного паркування. Це функція на основі сонара, яка допомагає водіям виявляти будь-які об’єкти поблизу автомобіля під час руху заднім ходом або на низькій швидкості. У разі активації функція інтуїтивної допомоги при паркуванні використовує сонарні датчики, встановлені на передньому та задньому бамперах, щоб виявляти об’єкти, після чого лунає звуковий сигнал як попередження водія. Частота зумера збільшується, коли автомобіль наближається до об’єкта, допомагаючи водієві уникнути контакту з ним під час паркування.

  1. Система безпеки Lexus+

Сучасні автомобілі оснащені розширеними функціями допомоги водієві, розробленими для підвищення безпеки. Lexus ES містить усі ці функції в межах пакету Lexus Safety System +, а в його останній версії 3.0 ви знайдете широкий спектр функцій допомоги водієві, які роблять цей висококласний 4-дверний седан одним з найбезпечніших автомобілів у світі. Система безпеки Lexus Safety System + 3.0 включає такі функції, як попередження про виїзд зі смуги руху з допоміжним керуванням, допоміжне відстеження смуги руху, інтелектуальне дальнє світло, допомога зчитування дорожніх знаків та систему попередження зіткнень із виявленням пішоходів і перехресть.

  1. Тематична освітлення салону

Приблизно за останні два десятиліття ембіент-освітлення стало одним із обов’язкових елементів інтер’єру автомобілів класу преміум. Воно робить салон елегантним і затишним, а також створює привабливу та розслаблюючу атмосферу, а саме під час нічних поїздок. За даними mmr.net.ua, деякі дослідження навіть показали, що ембіент-освітлення може дещо покращувати безпеку водіння вночі. Lexus також пропонує таке рішення на своєму седані бізнес-класу ES, називаючи це тематичним освітленням інтер’єру. Вона має широку палітру кольорів, і вона дозволяє водіям регулювати, де саме вони бажають освітлення та яка повинна бути його інтенсивність. Водії також можуть створювати власні теми, щоб мати змогу  налаштувати антураж інтер’єру до свого настрою.

  1. Lexus Climate Concierge

Температура в салоні відіграє ключову роль у забезпеченні комфорту пасажирів, і оскільки метушня з кнопками та ручками для встановлення потрібної температури не є тим, чим хоче займатися водій бізнес-седану, Lexus пропонує для ES функцію Climate Concierge, щоб впоратися з цим за вас. Climate Concierge поєднує такі функції, як багатозонний автоматичний клімат-контроль, автоматичний обігрів і охолодження сидінь і автоматичний обігрів керма, щоб забезпечити пасажирам завжди оптимальний температурний комфорт. Ця функція використовує кілька датчиків, які виявляють зміни температури та вносить окремі настройки для кожного пасажира.

  1. Predictive Efficient Drive

Lexus виробляє одні з найкращих гібридних автомобілів на ринку, відомих тим, що надають власникам ідеальний баланс між потужністю та паливною економічністю. Незважаючи на те, що гібридний седан Lexus ES має пристойні показники економії палива, Lexus завжди прагне покращити цей аспект, тому пропонує для моделі функцію Predictive Efficient Drive. Ця система використовує вбудовану навігацію, щоб вивчати стиль водія та регулярні маршрути, одночасно перевіряючи поточні дані про дорожній рух, щоб знайти можливості заощадити пальне. Використовуючи зібрані дані, система Predictive Efficient Drive оптимізує зарядку батареї та знає, коли запускати повністю електричний режим на гібридах, що підключаються до мережі, щоб заощадити паливо. Наприклад, якщо машина виявляє затори на маршруті попереду, система Predictive Efficient Drive завчасно заряджає акумулятор, щоб зменшити необхідність роботи двигуна в повільному русі.

  1. Система пам’яті налаштувань Lexus

Якщо ви коли-небудь позичали свою машину комусь, буде це друг, який взяв машину в магазин, чи ваш син-підліток, якому потрібно відвезти свою дівчину на випускний, ви знаєте, як це може дратувати, коли вони повертають її, а всі налаштування водія вже збиті. Можливо, вони нижчі за вас і їм довелося змінити положення сидіння або керма, або вони з якихось причин відрегулювали положення зовнішніх дзеркал по-іншому. З системою пам’яті в Lexus ES це не є проблемою. Ця система дозволяє кільком водіям мати власні настройки для одного і того ж автомобіля. Налаштування включають сидіння водія, положення керма та зовнішні дзеркала.

  1. Помічник руху в заторах

Один із найнеприємніших аспектів водіння будь-якого автомобіля — це стикатися з пробками, особливо якщо ви живете у великих містах із поганим плануванням і благоустроєм. Стояння у заторах є джерелом втоми та нудьги, оскільки є занадто багато повторюваних дій і відчуття втраченого часу. На щастя, завдяки функції Traffic Jam Assist автомобілі Lexus полегшують це становище. Це функція напівавтономного водіння, яка об’єднує допомогу в утриманні в смузі руху та адаптивний круїз-контроль, щоб розслаблено подолати затори. Як вважаємо ми у mmr.net.ua, ця система використовує роботу радарів і камер, щоб ваш автомобіль тримав свою смугу руху та підтримував безпечну дистанцію до машини попереду навіть в умовах інтенсивного міського трафіку.


Не пропустіть