Топ-10 найнадійніших дизельних двигунів

Дизельні двигуни зараз переживають не найкращі часи. Окрім своїх традиційних недоліків порівняно зі стандартними бензиновими моторами (більша гучність і вага, гірша плавність роботи, складніша конструкція і дорожче обслуговування), вони є токсичнішими для навколишнього середовища, що є причиною стрімкої відмови від агрегатів на тяжкому паливі сьогодні, у 2020-х роках. Втім, серед дизельних двигунів є чимало відомих і видатних агрегатів різних світових виробників, особливо серед розроблених у 2000-х агрегатів. Американське видання HotCars зібрало Топ-10 найбільш надійних дизельних моторів, деталі про дану підбірку ми в MMR.net.ua пишемо далі.

10. VM Motori 3.0 EcoDiesel V6

3,0-літровий двигун V6 є продуктом VM Motori, дочірньої компанії концерну FIAT. Він дебютував у 2011 році на європейському ринку, тоді як північноамериканська версія вперше стала доступною в 2014 році на позашляховику Jeep Grand Cherokee четвертого покоління та пікапі Dodge Ram. Моделі, оснащені EcoDiesel, досягли на 30% кращої економії палива порівняно з бензиновими  Hemi V8, і при цьому не поступалися в тяговитості Hemi V8.

3.0 EcoDiesel V6 заслужив хорошу репутацію по світу завдяки своїй надійності, довговічності та економічності. Свідченням надійності є те, що автомобілі, обладнані EcoDiesel, є одними з найменш проблемних серед асортименту Chrysler. Наприклад, пікап Dodge Ram 2018 року отримав  прогнозований бал надійності 81/100 на JD Power. Примітно, що успіх EcoDiesel спонукав General Motors і Ford представити двигуни 3.0 Duramax і 3.0 Powerstroke.

9. Cummins 5.9 рядна «шістка»

Один із найнадійніших американських двигунів всіх часів, мотор Cummins 5.9 використовувався на деяких найміцніших пікапах. Вперше представлений у 1984 році, цей двигун зазнав не мало змін і вдосконалень протягом багатьох років, розвиваючи до 325 к.с. і 827 Нм крутного моменту.

Пікапи-важковаговики, оснащені 5,9-літровим дизельним шестициліндровим двигуном Cummins, відомі своєю довговічністю і надійністю. Двигун цей – це найкраща робоча конячка. За даними mmr.net.ua, один власник пікапа Dodge Ram у виконанні Heavy Duty дав своєму автомобілю оцінку надійності 8/10 на ресурсі CarSurvey, назвавши його «вантажною машиною для важкої експлуатації».

8. Ford 7.3 Power Stroke V8

Сімейство Ford Power Stroke було одним із найуспішніших серій двигунів Ford, відомих своєю продуктивністю та витривалістю. 7,3-літровий агрегат, що випускався до 2003 року, здобув репутацію одного з найкращих і найулюбленіших з усіх. Завдяки крутному моменту до 710 Нм і потужності 275 к.с., цей 7,3-літровий двигун мав достатньо потужності для використання у важких умовах, і він заслужив репутацію одного з найміцніших американських V8 .

Power Stroke 7.3 відкрив нову еру дизельних технологій, і власники автомобілів, оснащених цим двигуном, досі захоплюються його надійністю. Один власник Ford F-250 Super Duty 1997 року сказав, що він «цей мотор має бути одним із найкращих», поставивши йому рейтинг надійності 10/10.

7. Volkswagen 1.9 TDI рядна «четвірка»

Мотор від Volkswagen – 1.9 TDI – відомий паливною ефективністю, пристойним крутним моментом та високою надійністю і був однією з найкращих робочих конячок 2000-х років. Тоді він використовувався на деяких з найнадійніших моделей німецького концерну. Незважаючи на те, що двигун ніколи не був особливо потужним, виробляючи до 150 к.с., він мав достатній крутний момент. Крім того, його технологія прямого впорскування Common Rail дозволила покращити економію палива та знизити шкідливі викиди.

Відомий своєю надійністю, 1,9-літровий TDI використовувався в багатьох найпопулярніших автомобілях Volkswagen під час експлуатації, включаючи культовий Golf. Один власник на CarSurvey оцінив свій автомобіль за надійність 10/10, назвавши його «міцним». Звичайно, це не такий захоплюючий мотор, як Volkswagen W12 , але він дуже витривалий. 1,9-літровим дизелем комплектувалися Golf, Jetta, Passat і Caddy.

6. Toyota 4.2 рядна «шістка»

Toyota є виробником, відомим своїм вмінням виробництва надійних автомобілів. Зокрема 4,2-літровий 1HD-FTE був тим двигуном, який приводив у дію найбільш витривалі моделі Toyota. Рядний шестициліндровий мотор залишається фаворитом серед ентузіастів бездоріжжя завдяки потужному крутному моменту та суперовій довговічності, виробляючи 164 к.с. і 363 Нм крутного моменту.

Пікап Toyota Hilux і культовий позашляховик Land Cruiser є світовими стандартами надійності, і 4,2-літровий двигун 1HD-FTE лише підкріплює цю репутацію. За даними mmr.net.ua, один власник на сервісі Car Survey назвав свій Land Cruiser 1998 року «міцною, надійною та невмирущою машиною».

5. Volvo 2.4 D5 рядна «п’ятірка»

Volvo — ще один виробник, який заслужив ім’я одного з найнадійніших автомобільних брендів у світі. Його двигун D5 став фаворитом для тих, хто шукає надійну і ефективну силову установку. Вперше випущений у 2001 році, рядний п’ятициліндровий  двигун виробляв до 420 Нм крутного моменту та 215 к.с., забезпечуючи при цьому фантастичну економію палива завдяки технології прямого впорскування.

Шведський мотор D5 заслужив репутацію високої надійності серед автомобілістів, ставши одним із найнадійніших дизельних двигунів автомобілів 2000-х років. Один власник моделі Volvo S40 2010 року випуску назвав свій автомобіль «найкращим седаном від Volvo за всю історію», поставивши йому рейтинг надійності 10/10.

4. Chevrolet 6.6 Duramax V8

6,6-літровий Chevrolet Duramax є одним із найкращих сучасних американських двигунів V8 від GM, призначених для особливо високого навантаження та інтенсивного використання. Ним оснащалися деякі з найпотужніших пікапів за останні два десятиліття. Двигун, розроблений спільно з японським Isuzu, розвиває потужність до 445 к.с. і, що неймовірно, крутний момент до 1230 Нм — достатньо, щоб він справлявся з будь-яким завданням.

Сімейство двигунів Duramax відоме своєю надійністю, що допомагає виправдати дизельні двигуни навіть сьогодні в 2020-х. 6,6-літрова версія є прикладом цієї якості, демонструючи виняткову довговічність багатьох транспортних засобів за умови регулярного технічного обслуговування. Один власник Chevrolet Silverado 2003 року випуску поставив своєму автомобілю оцінку надійності 8/10, просто прокоментувавши: «Це чудовий пікап».

3. Audi 2.0 TDI рядна «четвірка»

2,0-літровий дизельний агрегат Audi TDI — це рядний чотирициліндровий двигун із високою продуктивністю та винятковою надійністю. Завдяки своїй надзвичайній якості він є затребуваним вже два десятиліття. З максимальною потужністю 190 к.с. і крутним моментом 400 Нм, 2,0 TDI є еластичним і потужним двигуном, який можна «розкрутити» майже у будь-якій точці діапазону обертів.

Audi має довгу історію і досвід виробництва одних із найкращих двигунів, зокрема 2,0-літровий TDI є одним із найнадійніших. Мотор використовувався на багатьох моделях Audi, включаючи А3 та A4. Один власник екземпляра 2006 року дав своєму автомобілю оцінку 10/10 з точки зору надійності на CarSurvey, назвавши його чудовою машиною.

2. Jaguar & Land Rover 3.0 V6

Попри те, що мотор AJD-V6 не відомий в широких колах своєю надійністю, це потужний, економічний і один із найнадійніших двигунів, які коли-небудь виробляли англійці з Jaguar та Land Rover. Для виробника це була потужна силова установка, яка знайшла місце в кількох найнадійніших моделях марок Jaguar та Land Rover. Дизельний V6 є одним із найкращих агрегатів для бренду з потужністю до 275 к.с. і 600 Нм крутного моменту.

3,0-літровий дизель є одним із найнадійніших двигунів, які коли-небудь випускав британський виробник. Багато власників повідомляють про великий пробіг своїх машин, у тому числі один власник преміум-седана Jaguar XF 2009 року випуску, який дав своєму автомобілю загальну оцінку надійності 7/10, заявивив, що, хоча автомобіль мав деякі проблеми з електрикою, в іншому всьому він був дуже надійним.

1. BMW 3.0 рядна «шістка»

BMW є силою, з якою доводиться рахуватися в автомобільному ландшафті усім виробникам. Але серед найкращих двигунів німецького автовиробника саме M57 виділяється як один із найбільш знакових. Завдяки своїй міцності та неймовірній продуктивності він має відданих прихильників серед власників та автоентузіастів. Хоча він розвиває до 282 к.с. у стандартній формі, просте переналаштування може розблокувати більше потужності, що робить 3,0-літровий M57 одним із найкращих двигунів для тюнінгу.

Що стосується надійності, даний мотор має потенціал прослужити до 500 000 км і більше, причому один зареєстрований приклад перетнув позначку в 650 000 кілометрів. На CarSurvey ми в mmr.net.ua зустріли іншого власника , який наїхав 250 000 км на своєму 3,0-літровому седані BMW 3 серії 2000 року випуску з двигуном M57. Власник, який описав автомобіль як «абсолютно чудовий!!!», дав йому ідеальну оцінку надійності 10/10 і вражаючий бал 8/10 за експлуатаційні витрати. Останнє доводить, що M57 є вдалим двигуном для експлуатації та обслуговування.

Джерело HotCars

Не пропустіть