Фахівці назвали 10 найнадійніших бензинових турбомоторів

Ніхто не хоче їздити на ненадійному автомобілі. Це не тільки значний фінансовий тягар, але й регулярне роздратування. На жаль, сортувати всю інформацію про надійність транспортного засобу може бути надзвичайно важко. Отже, щоб спростити процес розрізнення витривалих і довговічних моторів від пожирачів  ваших грошей на ремонт, американське видання HotCars склало даний список із 10 найбільш надійних чотирициліндрових бензинових двигунів з турбонаддувом. Ми в MMR.net.ua представляємо для вас основну інформацію нижче.

10. Saab 2.0 Turbo

Ось один виробник автомобілів, якого ви, ймовірно, не очікували побачити в сьогоднішньому списку – Saab. Озираючись назад, стає зрозуміло, що компанія Saab створила кілька недооцінених автомобілів, таких як Saab 900 Turbo. До речі, Saab 900 Turbo мав наднадійний 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом під назвою B202. Звичайно, двигун видає максимум 185 к.с., але чи був він куленепробивним? Окрім очевидних недоліків електроніки тут і там, Saab 900 Turbo залишається надійним класичним автомобілем.

9. Honda 1.5 Turbo

Двигун Honda L15B7 є ще одним чотирициліндровим двигуном, який відомий своєю надійністю, настільки, що він став повсюдним, зокрема зустрічається на Honda Accord, Honda Civic та на інших моделях марки. Двигун L15B7 розвиває до 200 к.с. і крутний момент 260 Нм. Він не тільки оснащений турбонаддувом, але й оснащений легендарною системою Honda VTEC для ще більшого задоволення.

Чесно кажучи, багато інших чотирициліндрових двигунів з турбонаддувом мають набагато більшу потужність, ніж L15B7 Honda. Однак є приємне але. Ми говоримо про двигун, який видає розумну кількість потужності, яка не спричинить надмірну витрату пального, низьку потужність або змусить вас турбуватися про те, чи він вибухне. При правильному догляді двигун L15B7 може прослужити значно більше 400 000 км. І ми в mmr.net.ua вважаємо, що Honda постаралася на славу з двигуном L15B7 саме з цієї причини.

8. Toyota 2.0 Turbo

Подібно до того, як у шестициліндрового B58 від BMW був менший брат, у шестициліндрового двигуна 2JZ від Toyota теж є такий. Він називається 3S-GTE, і його можна знайти на веселих компактних автомобілях, таких як MR2 Turbo. Побудований між 1986 і 2007 роками, мало хто сподівався на показники потужності 2,0-літрового чотирициліндрового двигуна з турбонаддувом.

Однак Toyota здивувала всіх, змусивши його видавати 182 к.с. Після деякої еволюції двигун 3S-GTE Toyota трохи наростив і врешті-решт видав до 256 к.с. і 239 фунт-фут крутного моменту, що все ще дуже вражає для двигуна, представленого майже чотири десятиліття тому. Не менш вражаючим є той факт, що він може прослужити понад 200 000 миль за умови належного обслуговування.

7. Toyota 2.4 Turbo

Незважаючи на те, що він дебютував у 2021 році, двигунам Toyota не потрібно дуже довго пропрацювати, щоб продемонструвати свою надійність. Агрегат T24A-FTS спочатку був запущений під капотом Lexus NX 350, але з тих пір його використовували на кросовері Highlander, де він замінив 3,5-літровий варіант 2GR-FKS V6, і пікапі Tacoma останнього покоління. Наразі транспортні засоби з 2,4-літровим чотирициліндровим двигуном T24A-FTS отримали позитивні оцінки надійності від американського JD Power. Наприклад, Lexus NX отримав потужний рейтинг надійності 81 зі 100.

На додаток до надійності, за даними mmr.net.ua 2,4-літровий рядний чотирициліндровий двигун DOHC з турбонаддувом високо цінується за неабияку потужність і пристойний крутний момент.

6. BMW 2.0 Turbo

Так, ви правильно прочитали, люди, BMW справді робить декілька надійних двигунів. Позаду найнадійнішого двигуна BMW, коли-небудь створеного – B58 – стоїть чотирирядний двигун B48. B48 від BMW — це 2,0-літровий чотирицилиндровий двигун з турбонаддувом, який розвиває до 302 к.с. і 450 Нм крутного моменту в таких автомобілях, як MINI JCW GP і BMW M235i.

Звичайно, у минулому у BMW були деякі проблеми з надійністю, але той, хто зараз керує командою інженерів, робить чудову роботу. Двигун B48 є значним покращенням для бренду з точки зору безпроблемної експлуатації порівняно з серією N20.

5. Volkswagen & Audi 2.0 Turbo

2,0-літровий рядний чотирициліндровий двигун EA888 з турбонаддувом — це потужний бензиновий двигун, який можна знайти в такому автомобілі, як Volkswagen Golf GTI шостого покоління та ін. При цьому потужності 2,0-літрового турбомотора під назвою EA888, що виробляє від 208 до 310 к.с., вистачить для щоденних потреб у водінні через край.

І всупереч поширеній думці, двигун EA888 справді є надійним витвором техніки. Звичайно, можливо, це не найнепорушніший із турбованих чотирициліндрових двигунів, але на думку mmr.net.ua він точно не псує життя власникам.

4. Honda 2.0 Turbo

Компанія Honda не новачок у виробництві потужних і надійних чотирициліндрових двигунів, але їх новий силовий агрегат для Civic Type R підіймає речі на найвищий рівень. Це не тільки один із найпотужніших чотирициліндрових двигунів із турбонаддувом у продажу на даний момент, але й один із найнадійніших.

K20C1 — це чотирициліндровий двигун з однією турбіною і робочим об’ємом лише 2,0 літра. Мотор Honda є майже куленепробивним завдяки використанню алюмінієвого блоку, кованого сталевого колінчастого вала та випускного колектора, вбудованого в головку блоку циліндрів, що забезпечує прямий доступ до турбокомпресора. Щоб знизити температуру поршневих кілець і зберегти поршні прохолодними під час роботи двигуна на межі можливостей, японці вирішили використати внутрішні охолоджувальні канали у стилі Формула 1 і спеціально розроблені масляні форсунки, розташовані всередині блоку циліндрів.

На додаток до міцної конструкції, двигун видає вражаючі 315 к.с. і крутний момент 420 Нм. Цей двигун є таким інженерним дивом, що Honda вирішила встановити його в Acura Integra Type S 2024 року – тільки там він генерує всі 320 к.с.

3. GM 2.7 Turbo

Як і Toyota T24A-FTS, турбочетвірка від GM – 3LB – є відносно новим агрегатом порівняно з іншими позиціями в цьому списку найкращих двигунів. Однак він швидко завоював серця петролхедів  і автоентузіастів завдяки своїй вражаючій потужності – він досягає 325 к.с. і 583 Нм крутного моменту. Ба більше, його привабливість виходить за межі лише продуктивності, оскільки двигун також отримав високі оцінки за надійність від JD Power, причому седан Cadillac CT4 отримав вражаючі 86 зі 100 у 2023 та 2024 роках.

Крім того, репутація двигуна як надійного виявляється в його конструкції. Поєднання алюмінієвого блоку та головки блоку циліндрів, кованого сталевого колінчастого вала та шатунів, а також алюмінієвих поршнів із чавунною вставкою в кільцеву канавку сприяє створенню доволі міцного силового агрегату, який забезпечує як потужність, так і надійність.

2. Mitsubishi 2.0 Turbo

З самого початку всі седани Mitsubishi Lancer Evolution мали одну і ту ж конфігурацію двигуна: чотирициліндровий бензиновий двигун з турбонаддувом. Серед них найнадійнішим варіантом, безсумнівно, є 4G63, 2,0-літровий чотирициліндровий турбодвигун, який зустрічається в спортивних седанах Lancer Evolution VII.

Відповідно до японської джентльменської угоди Mitsubishi Lancer Evo VII спочатку виробляв 276 кінських сил і 382 Нм крутного моменту, хоча є припущення, що ці показники можуть досягати 305 кінських сил і 405 Нм крутного моменту. Однак обмежена версія Mitsubishi Lancer Evo FQ-400 для ринку Англії розширила межі ще далі, досягнувши 405 кінських сил і 480 Нм крутного моменту. На додаток до вражаючої продуктивності, 2,0-літровий 4G63T є надзвичайно міцним, із типовим терміном служби більше 500 000 км за належного обслуговування.

1. Ford 2.3 Turbo

Через вражаючу потужність моторів V6 Ford EcoBoost громадськість поступово визнає досвід Ford у створенні високопродуктивних двигунів. Хоча дехто може стверджувати, що агрегати V6 у всьому перевершують чотирициліндрові, останні є більш економними та часто надійнішими, а деякі чотирициліндрові навіть перевершують двигуни V6 та V8 з точки зору віддачі відносно об’єму. Однак давайте перенесемо увагу з V6 EcoBoost на його меншого кузена, рядного чотирициліндрового EcoBoost. Незважаючи на недоліки, 2,3-літровий чотирициліндровий двигун EcoBoost може легко пробігти 350 000 км з оригінальним обладнанням.

Цей двигун ставлять на такі моделі, як гарячий хетчбек Ford Focus RS і маслкар Mustang (так, ви правильно прочитали), де він може генерувати від 270 до 405 кінських сил. Крутний момент також вражає: від 414 до 500 Нм.

Джерело HotCars

Не пропустіть