Штрафи до 40 тисяч: поліція розпочала “полювання” на деяких водіїв із сіл та райцентрів

Підвищення цін на пальне в Україні активно спровокувало підвищення попиту серед українців на малолітражний транспорт, зокрема мопеди та скутери. Найбільшу популярність такий транспорт має у сільській місцевості, проте багато місцевих водіїв часто нехтують вимогами закону щодо експлуатації подібних транспортних засобів.

Більшість громадян у селах та райцентрах не вважають за необхідне отримувати водійські права категорії “А1”, а також реєструвати мопеди у МВС. Юристи звертають увагу, що подібна зневажливість може спричинити великий штраф і навіть вилучення транспорту. Останнім часом поліція особливо активізувалася у напрямку виявлення нелегальних поїздок до сільської місцевості.

Один нещодавній випадок, де водія мопеда без прав оштрафували на 40 800 гривень і заборонили керувати будь-яким транспортом на п’ять років, показує, наскільки серйозними можуть бути юридичні наслідки. І хоча подібне покарання чекає на порушників лише за повторну їзду без прав, початковий штраф у 3400 гривень також може здатися для багатьох суттєвим.

Джерело ampercar.com

Не пропустіть