В Україні знайшли альтернативу поганим дорогам

Потенційний заступник голови транспортного комітету ВРУ пропонує малу авіацію як альтернативу поганим дорогам, передає Gazeta.ua.

Кандидат на посаду заступника голови комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури Володимир Крейденко, який представляє партію “Слуга народу”, вважає одним із пріоритетів законодавчої діяльності розвиток малої авіації і внутрішніх низькобюджетних авіаперельотів.

На думку Крейденка, це може стати альтернативою зношеному залізничного транспорту і поганим дорогам.

“Нам потрібно розібратися з малою авіацією, реформувати річковий транспорт, впровадити автоматичне зважування автотранспорту на дорогах.

Автодороги погані, залізничний транспорт на 60% зношений, потрібно дати можливість дешево, швидко пересуватися по країні за допомогою малої авіації”, – сказав депутат.

Представники ЗМІ поцікавились у чиновника, чи є мова про використання маленьких літаків в якості транспорту по аналогії з таксі.

“У тому числі і як таксі. Щоб ми могли безперешкодно долетіти з пункту А в пункт Б. І потрібно розвивати регіональні лоукост”, – сказав Володимир Крейденко. Чоловік вважає, що перевізниками для такої служби можуть бути українські й іноземні авіакомпанії.


Не пропустіть