Поліція посилено почала перевіряти водіїв

У різних областях України поліція почала посилено перевіряти технічний стан маршруток і як їх водії дотримуються правил дорожнього руху. Це робиться для зниження кількості ДТП.

Наприклад, в Одеській області маршрутки і водії перевіряються не тільки на самому маршруті, але і в автопарках. Ретельно перевіряється технічний стан маршрутних таксі, справність аварійних виходів і т.д. Водії перед тим, як сісти за кермо, проходять медичний огляд.

Подібні посилені перевірки відбуваються і в інших українських областях. Це пов’язано з тим, що в другій половині вересня в Україні сталося одразу кілька трагічних ДТП за участю маршруток і автобусів, в яких загинуло багато людей. Так, з 21 по 24 вересня в п’яти аваріях за участю маршруток і автобусів загинули 23 людини, а ще 36 осіб отримали травми різного ступеня тяжкості.

У зв’язку з цим поліція вживає заходів для зниження кількості аварій на дорогах, хоча це потрібно робити постійно, а не тільки після резонансних випадків, які отримали суспільний розголос.

Перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький вважає, що потрібно на законодавчому рівні збільшити штраф водіям і автоперевізникам за незадовільний технічний стан транспортних засобів. Це стане ефективним заходом зниження кількості ДТП. Крім того, поліція виступає за те, щоб міжміські автобуси отримали ремені безпеки для пасажирів.