Дорогого автогазу не буде: депутати обрадували власників автомобілів з ГБО

Днями депутати Верховної Ради України вкотре розглянули законопроєкт №1210, який передбачає внесення змін у податковий кодекс. Для автомобілістів він важливий тим, що саме через нього парламентарі хотіли переглянути ставки акцизу на скраплений газ і бензин, які значно вплинули б на роздрібну ціну пального.

До другого читання було подано відразу кілька поправок, які переглядають ставки акцизу. Втім, всі вони були відхилені профільним комітетом. Що не забороняло авторам поставити їх на розгляд повторно прямо в сесійній залі, передає AUTO.RIA.com.

Про пропозицію депутата Ольги Василевської-Смаглюк ми писали в грудні минулого року. У власній поправці №1899 вона пропонувала уніфікувати ставки акцизів на пропан-бутанову суміш і бензини, встановивши їх на одному рівні €139,5/тис. л. На даний момент акциз на скраплений газ становить €52/тис. л., на бензини – €213,5/тис. л.

Ще одна поправка (під номером 1911), подана групою депутатів, також пропонувала зрівняти ставки акцизу на бензин та скраплений газ, і встановити їх на рівні €139,5/тис. л. Але, на відміну від пропозиції Василевської-Смаглюк, дана ініціатива ще передбачала занулювання ставок на авіапальне.

Зміна ставок акцизу за схемою, запропонованою депутатами, вмить позначилася б на вартості пального. Ціна автогазу зросла б приблизно до 19 грн/л, а вартість бензину впала на 50-60 копійок. Ближче до вечора четверга законопроєкт №1210 пройшов процедуру другого читання. Ініціатори перегляду ставок вирішили не наполягати на розгляді своїх поправок, тож ставки збору на скраплений газ та бензини найближчим часом не зміняться.


Не пропустіть