Volkswagen має намір скоротити модельний ряд

Керівник відділу досліджень і розробок Volkswagen Френк Уелш розповів про прийдешні зміни в модельній лінійці компанії. Деякі автомобілі знімуть з виробництва, а вседорожня лінійка близька до оптимального розміру.

Асортимент сучасних і майбутніх кросоверів Volkswagen досить різноманітний: від гібридного Touareg R до американського Atlas Cross Sport або від електричного ID.4 до Nivus, який повинен вийти на бразильський ринок цього літа. Як заявив Френк Уелш в інтерв’ю британському виданню Autocar, марка практично досягла межі необхідних їй позашляховиків.

Топ-менеджер обмовився, що досягнення межі зовсім не означає, що нових SUV моделей у Volkswagen більше не буде. Але в будь-якому випадку стрімке розширення cross-лінійки завершено. Головне завдання будь-якого автовиробника – сформувати оптимальний модельний ряд. Компанія не зможе заробити, якщо у неї занадто багато різних автомобілів, але вона продає по 40 тисяч примірників кожної моделі в рік. Зараз Volkswagen планує зосередитися на перспективних і потенційно успішних автомобілях.

В даний час під брендом Volkswagen по всьому світу випускається не менше 30 моделей. Від деяких з них можуть відмовитися. Пан Уелш не уточнив, від яких саме. Але раніше повідомлялося, що першими «під ніж» підуть мінівени Sharan і Touran. Не виключено, що їм на зміну прийде модель Variosport, побудована на одній платформі з новим Volkswagen Golf.


Не пропустіть