Названо три найдорожчі сучасні автомобілі (Фото)

Ціна унікального ретро-автомобіля може обчислюватися десятками мільйонів доларів. Але і деякі сучасні ексклюзивні спорткари недешево обходяться своїм власникам. Розповімо про три найдорожчі з них.

Лідерство беззастережно дісталося суперкару Bugatti La Voiture Noire вартістю 19 млн доларів. Автомобіль створили на честь 110-річного ювілею компанії. Унікальний екземпляр був проданий задовго до завершення збирання. Власник отримає свій суперкар тільки в 2021 році. Під капотом встановлений стандартний мотор Bugatti потужністю 1500 к.с.

Друге місце займає купе Rolls-Royce Sweptail, продане за 13 млн доларів. Автомобіль побудований на базі Rolls Royce Phantom. У його обробці широко використовувалися високоякісні матеріали, які застосовуються в будівництві елітних морських яхт. Точних даних про силову установку купе немає. «Стандартний» Phantom оснащується 7,0-літровим мотором потужністю 500 сил.

Третє місце – знову у Bugatti. Випуск Bugatti Centodieci також приурочили до 110-річного ювілею французького автовиробника. На відміну від двох попередніх автомобілів, планується побудувати не один, а відразу десять екземплярів моделі. Це неминуче знизило її вартість. За Centodieci просять «всього» 9 млн доларів. Всі автомобілі були розпродані задовго до початку виробництва.


Не пропустіть