Автофіксація порушень ПДР: як і за що штрафуватимуть українських автомобілістів після карантину

В Україні незабаром впровадять систему відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Правоохоронці оприлюднили правила, за якими призначатимуть штрафи.

Систему автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху запровадять в Україні після закінчення карантину. Про це повідомила пресслужба МВС України.

Встановлені на вулицях міст і автошляхах відеокамери реєструватимуть перевищення швидкості. Вони передаватимуть дані у комп’ютерну систему поліції, де перевірятиметься номер автомобіля-порушника.

На основі цих даних система формуватиме постанову про притягнення до адміністративної відповідальності. Поліція відправлятиме такі постанови листами на адреси реєстрації автівок.

У поліції передбачили знижку добросовісним платникам штрафів. Упродовж перших 10 днів з дня винесення постанови про адмінвідповідальність порушник сплачує лише 50% суми штрафу. Після 10 днів штраф стягуватимуть повністю.

Формула, за якою визначатиметься, чи порушив автомобіль обмеження швидкості, виглядає так: максимальна дозволена швидкість + 20 км/год + 3 км/год на можливу похибку. Відтак штрафи призначатимуть тим, хто їздитиме швидше за 73 км/год у межах населених пунктів, 133 км/год на трасах і 153 км/год на магістралях.

Джерело aspi.com.ua

Не пропустіть