В Україні різко подорожчало пальне для автомобілів

Продовжують дорожчати бензин і дизельне паливо – за тиждень роздрібні ціни зросли на 50-65 коп./л в залежності від продавців і регіону. На скраплений газ ціни залишаються стабільними, а де-не-де він навіть подешевшав на 3-5 коп./л, пише Сьогодні.

Які тенденції очікувати на прийдешньому тижні, розповіли наші експерти: директор Консалтингової групи “А-95” Сергій Куюн, заступник директора Науково-технічного центру “Психея” Геннадій Рябцев і аналітик ринку скрапленого газу Артем Куюн.

Продовжився тренд на підвищення вартості палива, що почався два тижні тому. Серед регіонів знову здивували прифронтові області. Це Донецька область, де бензини і дизпаливо цілий місяць дешевшали на тлі стабільності, а потім і почалося невелике подорожчання у всіх областях. У липні за неповний тиждень місячне зниження цін на Донбасі було практично відіграно: вони зросли на понад 60 коп./л. І Луганська область, в якій трейдери підвищили ціни на всі види палива, крім автогазу, майже на гривню. Таке велике зростання цін експерти пояснюють логістикою: імпортні нафтопродукти сюди везуть від західного кордону.

На 6-10 коп./л подешевшали бензини на Закарпатті. У всіх інших областях і в Києві бензини і ДП тільки дорожчали. Ціни в регіонах підвищилися на 5-30 коп./л в столиці на 25-50 коп./л.

Ціна зрідженого газу залишилася стабільною в половині областей, в інших змінювалася різноспрямовано. У шести областях і в Києві він подешевшав на 1-6 коп./л, в чотирьох областях подорожчав на 1-4 коп./л. Зрештою за тиждень середня ціна на газ по Україні не змінилася.


Не пропустіть