Skoda засвітила на тестах перший електрокросовер (Фото)

Американський портал motor1.com опублікував серію нових шпигунських знімків електричного кросовера Skoda Enyaq iV, який помітили на тестах з причепом.

Перша повністю електрична модель марки Skoda – кросовер Enyaq iV – вийшла на дорожні тести. Раніше в Мережі публікувалися знімки з тестовим «мулом», але зараз на знімках зображений практично серійний екземпляр. Правда, він повністю покритий камуфляжем, але деякі деталі розгледіти вдалося.

Загальний силует кузова запозичений у представленого раніше Volkswagen ID.4. До слова, новинка розділить з ним більшу частину агрегатів. При цьому зовнішній вигляд у Skoda Enyaq iV буде власний. Цього разу дорожні тести проходили в Альпах, на гірських серпантинах, а крім того, автомобіль був помічений з причепом.

Варто відзначити, що новинка стане першим за довгий час автомобілем Skoda в класі задньопривідних моделей. Крім того, «заряджена» версія Enyaq iV з двома електромоторами і повним приводом стане найпотужнішою моделлю марки – 302 к.с. За попередніми даними, виробництво автомобіля почнеться в першій половині майбутнього року.

Перша серійна модель Skoda отримає задній або повний привід і запас ходу близько 500 км. На вибір пропонуються три розміри батарей і п’ять варіантів моторів. Повністю електричний позашляховик планується збирати на головному заводі Skoda в Млада-Болеславі, що робить його першим в Європі автомобілем Volkswagen Group на базі MEB, виробленим за межами Німеччини.

Новий Skoda Enyaq iV є новаторським кроком вперед в стратегії електрифікації чеського автовиробника. Перша серійна модель чеської марки, заснована на модульній платформі для електромобілів MEB від Volkswagen Group, поєднує в собі типові для бренду гідності, такі як просторість і емоційний дизайн, з захоплюючим і в той же час стійким управлінням.


Не пропустіть