Кросовер Hyundai Kona Electric користується високим попитом

Вибір на користь електричного кросовера Hyundai Kona, старт світових продажів якого відбувся навесні 2018 року, до початку липня 2020-го зробили сумарно 100 000 чоловік. 75 відсотків від загального обсягу реалізації моделі “належать” ринків за межами Південної Кореї.

Для оснащення Hyundai Kona використовується електродвигун з віддачею 201 r.с. (Піковий крутний момент – 395 Нм). Високовольтна Li-Ion АКБ має ємність 64 кВтг. Запас ходу “зеленого” кросу на одному заряді батареї становить 415 км.

Затребуваність Kona Electric вкрай важлива для виробника, адже в планах компанії зробити екологічно чисту мобільність реальністю – в цьому і полягає одна зі сторін розвитку бренду. За прогнозами, до 2025-го компанія Hyundai буде продавати 560 тис. акумуляторних електрокарів на додаток до моделей, які працюють на водневому паливі.

На даний момент стартова ціна Kona Electric в Німеччині – 33 971 євро. Моделі вже вдалося завоювати безліч нагород. Наприклад, в квітні поточного року цей електрокросс був визнаний “Кращим компактним сімейним автомобілем”.


Не пропустіть