Єдиний в своєму роді: Унікальний Chevrolet Camaro 1976 року пустять з молотка (Фото)

Унікальний спорткар Chevrolet Camaro 1976 року пустять з молотка. Маскл-кар був перероблений відомим італійським дизайнером П’єтро Фруа під смаки європейських покупців. Але проект виявився незатребуваним, і машина залишилася єдиною в своєму роді. На аукціон Sotheby’s її виставлять через місяць, 26 вересня.

У 1976 році готовий стоковий Camaro був переправлений з США в Італію. Фруа подовжив машині капот, переробив силует купе в фастбек з величезним заднім склом, поставив здвоєні фари і величезні ліхтарі.

В результаті вийшла автомобільна еклектика, в якій складно впізнати донора. Передня частина кузова – в стилі Ford Capri, місцями проглядається Lamborghini Espada, а вид ззаду викликає асоціації з DeLorean DMC-12. Підпис автора дизайну стоїть всередині емблеми на решітці радіатора.

П’єтро Фруа народився в 1913 році в Туріні. Працювати дизайнером він почав в 17 років, а в 1944-му відкрив свою справу. Серед його найвідоміших робіт – Maserati Quattroporte 1963 року, і наступні за ним моделі 3500 GT і 5000 GT. Він також працював над AC Cobra, Dodge Challenger, Jaguar E-Type і іншими легендарними автомобілями.