Запах нового автомобіля збираються заборонити

Регулятори зайнялися вмістом летких сполук в салоні

Вісім летких органічних сполук, які утворюють характерний запах нового автомобіля, незабаром будуть заборонені через негативний вплив на здоров’я.

Як повідомляє Autocar, запах нового автомобіля незабаром збираються заборонити через посилення в усьому світі правил утримання в покриттях і матеріалах летючих органічних сполук. У випадку з інтер’єром нового автомобіля це ацетальдегід, акролеїн, бензол, етилбензол, формальдегід, стирол, толуол і ксилол. Цей коктейль ароматів здатний викликати у багатьох людей роздратування очей, запаморочення, задишку, втому і нудоту. Гірше того, вони не зникають просто так, а випаровуються і знову поглинаються в залежності від впливу сонячних променів.

Після того, як більше половини з 800 власників нових автомобілів, опитаних Міністерством транспорту Південної Кореї, заявили, що відчували нездужання через запаху в салоні, чиновники вирішили зайнятися обмеженням використання летких органічних сполук. У Китаї рекомендації з оцінки якості повітря в автомобілях були введені в 2012 році, а з 2021 року ці фірми стануть обов’язковими до застосування. Європейська економічна комісія займається цим питанням з 2014 року і скоро збирається випустити відповідний закон.


Не пропустіть