Зеленський обіцяє відродити автопром і зробити Україну одним з лідерів у виробництві автомобілів

Президент України Володимир Зеленський запропонував розробити стратегію розвитку автомобільної галузі

Про це глава держави заявив під час ознайомлення з роботою ЗАТ «Єврокар», передає MMR з посиланням на пресуслужба офісу президента.

За словами Зеленського, Україна може стати одним з лідерів з виробництва автомобілів світових брендів, а для цього потрібно відродити вітчизняний автопром.

«Якщо цього не буде, ми завжди відставатимемо від інших, а це не може бути нашим вибором. Тож промисловість будемо підтримувати. А от щодо форм такої підтримки треба дуже уважно подумати, підійти до цього питання максимально раціонально», – зазначив очільник держави.

Володимир Зеленський запропонував представникам автопрому спільно з Міністерством інфраструктури та Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства розробити стратегію розвитку автомобільної галузі країни.

Нагадаємо, найбільшими виробниками легкових автомобілів і автобусів в Україні є корпорація «УкрАВТО» (Запорізький автомобілебудівний завод), корпорація «Богдан», «Єврокар», корпорація «Еталон» (Чернігівський і Бориспільський автозаводи).


Не пропустіть