Українським водіям готують нові податки на авто

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 4101, в якому пропонується вважати розкішшю й обкласти податком 25 тис. грн на рік всі авто вартістю понад 40 тис. дол. – 1 млн грн..

Про це в Facebook пише Генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

«Чи розуміють наші чиновники, що авто за 40 тис. – це не елітне авто, це всього лише нормальна, безпечна, адекватна машина, взагалі без будь-якої розкоші.

Що там можна оподатковувати – сидіння зі шкірозамінника, малолітражний двигун або що? Це не “Бентлі” за 200 тис. баксів!

І що краще, щоб у підсумку людина з 40 тис. дол. у кишені пішла до салону і купила нове екологічне авто, заплатила податки і не забруднювала повітря або сховала гроші назад до кишені, не заплативши до бюджету ні копійки?

Це не кажучи вже про те, що спочатку вона вже заплатила на цю суму єдиний соціальний внесок, податок на дохід, військовий збір та інші державні побори.

Що далі? Оподаткувати тих, хто їсть більш ніж двічі на день? Чудова логіка!

Підказую, панове чиновники! Трикімнатна в панельці Києва коштує скільки? Десь 80 тис. доларів! Тоді і власники двокімнатних і трикімнатних у панельці – еліта, і тоді всіх власників такої “елітної нерухомості” потрібно обкласти податком у 50 тис. грн на рік (квартира вдвічі дорожча за авто – вдвічі більший податок).

У селі ж жителі не можуть дозволити квартиру за 80 тис. дол. і голосуватимуть за депутатів, які поставлять на місце киян, які “зажерлися”!

Думаєте, що це фантастика? Я теж так думав: у всьому світі громадян стимулюють купувати нові екологічні та безпечні авто, запроваджують екологічні податки і заборони на в’їзд у деякі міста на авто нижче Євро-6, а у нас каральними заходами стимулюють громадян їздити на старих авто! Що далі? Податок на повітря?», – пише експерт.

В ВР зарегистрирован законопроект 4101, в котором предлагается считать роскошью и обложить налогом 25 тыс грн в год все…

Publiée par Oleg Nazarenko sur Mardi 29 septembre 2020


Не пропустіть