Названа вартість нових “зелених” номерних знаків

«Зелені» номери передбачені для електрокарів. За задумом влади, патрульним буде простіше ідентифікувати авто на електриці на дорогах України: зелений номер – електрокар. Тепер стала відома вартість «зелених» номерних знаків.

На найголовніші питання про «зелені» номери відповів радник віце-прем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Олексій Рябчин.

За словами Рябчина, на сьогодні в Україні в два рази більше електрокарів, ніж в Росії і Польщі разом узятими – більш 30 тис. така тенденція обумовлена економічністю електрокарів і дешевизною їх обслуговування.

Чиновник зазначив, що «зелені» номери не будуть привілейованими перед камерами автоматичної фіксації ПДД – їх будуть зчитувати і фіксувати навіть чорно-білі пристрої.

Олексій Рябчин підкреслив, що план видачі зелених номерних знаків для електрокарів був прийнятий ще рік тому. Весь цей час, велася підготовка до реалізації затвердженого проекту.

«Вартість заміни і оформлення всіх реєстраційних документів разом з виготовленням самого номера складає 600 гривень, як мені повідомили в сервісному центрі МВС», – каже радник.

Рябчин впевнений, що майбутнє – це електрокари. Транспорт на електротязі набагато економічно і екологічно вигідний.

Джерело avtoblog.ua

Не пропустіть