Власники електрокарів не бажають повертатися до машин з ДВЗ: дослідження

Згідно з новим дослідженням, проведеним британським навігаційним сервісом Zap-Map серед власників електромобілів, вкрай мало водіїв хотіли б повернутися до автомобіля на бензині або дизпаливі після того, як вони пересіли на електромобіль.

«Результати є переконливим свідченням фундаментального зсуву в споживчому відношенні до екологічно чистих автомобілів. В опитуванні, проведеному в листопаді 2020 року з участю понад 2000 респондентів, 91% сказали “ні, дякую” заміні своїх електромобілів на бензинові або дизельні; і, навпаки, менше 1% бажали б повернення до викопних видів палива, а 9% заявили, що сумніваються в цьому», – підсумував ресурс результати дослідження.

Більшість респондентів стали власниками електромобіля вперше – 73% опитаних заявили, що їх нинішній автомобіль був їхнім першим транспортним засобом на електричному ходу, а 52% вчинила покупку електрокара протягом останнього року. Ступінь задоволеності водіїв значно вище як для повністю електричних автомобілів, так і для гібридних транспортних засобів з підзарядкою від електромережі. У водіїв електромобілів середня ступінь задоволеності склали 91 бал зі 100 можливих: у водіїв машин на акумуляторних джерелах живлення – 92 бали; а у власників гібридів – 84 бали. При цьому власники бензинових або дизельних транспортних засобів оцінили свою задоволеність лише в 72 бали.

Як бачимо, повністю електричні автомобілі отримали більш високий рейтинг задоволеності, ніж підключаємі гібриди. Серед повністю електричних транспортних засобів 100-відсотковий рейтинг задоволеності отримала модель VW ID.3, за нею йдуть Tesla Model 3 і Kia e-Niro з 96-проценнтним показником.


Не пропустіть