Mercedes-Benz скорочує виробництво автомобілів: названо причину

Німецький автогігант змушений скоротити виробництво на заводі в Раштаті, Німеччина. Причина – недостатня кількість напівпровідників.

Багато виробників в даний час страждають від затримок з постачанням запчастин або матеріалів для виробництва автомобілів. Daimler потрапив в цей список, тому що, як стало відомо, виробництво A-Class в Раштаті з п’ятниці було відкладено на другий план. Mercedes-Benz реагує на зниження поставок напівпровідників скороченням робочого часу для того, щоб не поставити під загрозу виробництво повністю електричного EQA, який також сходить з виробничої лінії. Поки він знаходиться на конвеєрі, проблема може бути в основному перенесена на A-Class.

Раніше в цьому місяці стало відомо про інші скорочення виробництва від різних виробників з різних причин. Honda тимчасово зупинила виробництво Civic в Суїндоні через проблеми з поставками, пов’язаних як з Brexit, так і з пандемією. Кілька днів по тому через брак запчастин у Honda також виникли проблеми в Японії. Volkswagen скорочує виробництво «до 100 000 автомобілів» через брак електронних компонентів у постачальника.


Не пропустіть