Volkswagen відмовився від свого найдешевшого седана (Фото)

Компанія Volkswagen припинила виробництво свого компактного седана Ameo. Збірка цієї моделі велася на заводі бренду в Індії з 2016 року, але в підсумку в VW порахували випуск 4-дверки недоцільним і фінансово невигідним.

Седан Ameo продавався виключно на індійському ринку. Як і Polo-седан, модель була спроектована на платформі хетчбека Polo попереднього покоління, але відрізнявся від «Поло» коротшим кузовом. Volkswagen пішов на такий крок для того, щоб укластися в загальні чотири метри довжини кузова. В Індії такі автомобілі обкладаються зниженим транспортним податком.

Volkswagen Ameo комплектувався бензиновими «трійками» з робочим об’ємом 1,2 і 1-літр, а також 1,5-літровим турбодизелем TDI. У «базі» седан був обладнаний 5-ступінчастою МКП. Для дизельного двигуна можна було вибрати 7-діапазонний «робот» DSG.

Незважаючи на всі спроби Volkswagen адаптувати автомобіль під реалії індійського ринку популярності седану домогтися не вдалося, а з урахуванням того, що з 2020 року в Індії став діяти новий екологічний стандарт BS6, модернізація його моторної лінійки виявилася б для компанії не вигідною з фінансової точки зору.

Ціни на автомобіль починалися від 550 тисяч рупій або $7540 за поточним курсом, що робило Ameo найдоступнішим седаном в лінійці Volkswagen.


Не пропустіть