Nissan показав процес заводської реставрації 30-річного купе (Відео)

Підрозділ Nismo компанії Nissan опублікував фільм про те, як відбувається заводська реставрація раритетних спорткарів сімейства GT-R. По суті, показане в ролику купе R32 розібрали і зібрали заново – але вже практично новим.

Спочатку привезений на реставрацію спорткар повністю “роздягли” – в набір деталей перетворили навіть силовий агрегат, який згодом перезібрали з використанням нових компонентів.

Голий кузов для початку перевірили на відповідність геометричним показниками і рівнем жорсткості на спеціальному стенді, після чого заново пофарбували з дотриманням всіх заводських технологій. Готовий двигун (це RB26) також піддали тестам, щоб переконатися, що його віддача відповідає заявленим специфікаціям. Наскільки можна судити по відео, нові запчастини застосовуються також при відновленні підвіски і салону (ті деталі інтер’єру, які збереглися добре, піддають глибокому очищенню).

Повністю зібране купе відправляють спочатку на динамометричний стенд, після чого, укривши кузов захисною плівкою – на тестовий полігон для перевірки ходової частини.

Nismo запевняє, що в відео продемонстрована стандартна програма відновлення GT-R в кузові R32, проте фахівці підрозділу готові взятися і за спорткари інших поколінь. Крім реставрації до заводського стану в Nismo пропонують ще й власні програми тюнінгу літніх Skyline GT-R – наприклад, підняти віддачу двигуна RB26 до 500 к.с.

Офіційно вартість послуги не називається, так як, очевидно, розраховується для кожного екземпляра індивідуально.