У Польщі водіям доведеться мати спеціальне маркування на авто

Автомобілі з газовою установкою повинні мати відповідне маркування. Наклейка повинна бути міцно прикріплена на легкодоступному і видному місці. Таке розпорядження міністра інфраструктури Польщі почало діяти 17 травня 2024 року. Про це повідомляє Business Insider.

Ще у вересні 2023 року прийняли постанову міністра інфраструктури, яка стосувалася встановлення додаткової системи газопостачання. Вищезгадана постанова запроваджує абсолютно новий обов’язок: водії, які встановили нові газові установки, повинні будуть розмістити відповідні значки на автомобілях.

На польських дорогах є багато транспортних засобів, які мають установку LPG, встановлену на заводі або в авторизованих майстернях. Польща є лідером у Європі за кількістю автомобілів, що працюють на газі. Вказується, що польськими дорогами їздять понад 3 мільйони автомобілів з газовим двигуном.

Власники автомобілів з газовою установкою повинні будуть купувати наклейки на авто. Законодавчо встановлений обов’язок поширюється на власників автомобілів, в яких встановлено нову систему додаткового газопостачання. Як пояснює сервіс Moto.pl, таке маркування, також у формі наклейки, має містити конкретні дані: номер сертифіката допуску (наприклад, PL*0004*002/G або PL-R115*0004*002/ G), дані монтажника або назву заводу, який встановлює установку, та серійний номер витягу із сертифіката допуску.

Наклейка повинна бути прикріплена у видимому місці (наприклад, на рамі дверей або під кришкою моторного відсіку). Крім того, значок має бути стійким до зовнішніх факторів, і бути розбірливим.

Джерело informator.ua

Не пропустіть