Kia опублікувала перші зображення нового електричного кросовера (Фото)

Південнокорейська компанія анонсувала швидку прем’єру кроссовера EV6, який стане першим електрокаром Kia нового покоління.

Компанія Kia опублікувала перші фотографії нового електричного кросовера EV6, прем’єра якого відбудеться найближчим часом. Новинка стане першою моделлю південнокорейської марки, спочатку розробленою в якості автомобіля виключно на електричній тязі.

Судячи із зображень, відмінною рисою Kia EV6 стане аеродинамічний кузов зі скошеними стійками, похила лінія даху і світлодіодна оптика зі складним візерунком.

В основу Kia EV6 ляже платформа E-GMP (Electric-Global Modular Platform), що дебютувала на кросовері Hyundai Ioniq5, який був представлений в кінці лютого 2021 року. Судячи з усього, новинка від Kia розділить з ним і силові агрегати.

Таким чином, Kia EV6 буде доступний з двома типами комплектів акумуляторів на 58 і 72,6 кВт-год, а також з силовими установками, що складаються з одного або двох моторів. «Старшу» модифікацію укомплектують парою електричних двигунів, що видають в сумі 302 к.с. і 605 Нм крутного моменту. Автомобіль зможе набирати “сотню” за 5,2 сек., а його максимальний запас ходу складе 480 кілометрів.

У Kia також розповіли про стратегію вибору назв для своїх повністю електричних машин нового покоління. Так, префікс EV (Electric Vehicle) буде вказувати на приналежність до сімейства екологічно чистих автомобілів, а подальша цифра позначить позицію машини у внутрішній модельної ієрархії бренду.


Не пропустіть