«Євробляхеру» вдалося уникнути штрафу в 170000 гривень: подробиці

Відомо, що карантинні обмеження спрямовані на стримування поширення коронавірусу в Україні, завадили багатьом власникам автомобілів на іноземній реєстрації вчасно вивести свої транспортні засоби. Відповідаючи на запити, представники державної митної служби повідомили, що карантин – це форс-мажорна обставина і в період його дії термін перебування авто в Україні зупиняється. Багато регіональних митниць надали громадянам письмові згоди на продовження періоду перебування транспортних засобів до закінчення карантину.

Але через деякий час, в митниці кардинально змінили свою думку і стали масово штрафувати власників «євроблях». Автомобілісти отримували штрафи в розмірі 170тис. гривень за статтями 470 і 481 Митного кодексу.

Один такий випадок був розглянутий в суді. Українець завіз автомобіль в січні 2020 року і не зміг його вчасно вивезти через карантин і технічних несправностей транспортного засобу. У березні автомобіліст отримав штраф, законність якого розглядав суд.

Суд проаналізував всі обставини і встановив, що власник автомобіля на іноземній реєстрації не мав можливості вивезти свою машину через карантин чинного як в Україні, так і в країні походження транспортного засобу. Крім того, врахували і факт того, що машина перебувала в ремонті.

Суд визнав, що дії українця не містять ознак наявності адміністративного правопорушення і закрив справу. Штраф у розмірі 170тис. гривень був визнаний незаконним і скасований.

Джерело doradvokat.com.ua

Не пропустіть