В Україні виявили рідкісний автомобіль ручної збірки (Фото)

Видання «ТопЖир» опублікувало рідкісний Morgan Aero. Автомобіль не тільки виділяється ефектним кольором, але і примітний тим, що це саме той конфіскований у Давида Жванії неоретрокар.

За словами автора фото, авто приїхало на станцію, яка спеціалізується на позашляховиках (про що говорить і назва – «Всюдихід»), тому дуже здивувався, запримітивши «заховану» далеко ексклюзивну легкову машину. Що цікаво – ще недавно вона була бордового кольору, тепер же, як видно по фото, стала золотисто-зеленою.

Раніше ж, нагадаємо, автомобіль був сріблястого кольору. Також варто відзначити, що у даного Моргана не тільки непроста доля, а й дуже цікава біографія. Крім того, що це авто, як і інші Моргани, зібраний вручну і по 100-річної технології із застосуванням дерев’яного каркаса з ясена, саме для сім’ї українського політика Morgan Aero 8 оснастили автоматичною КПП.

А тепер увага – на заводі в Англії ВПЕРШЕ в історії марки на цю модель встановили АВТОМАТИЧНУ трансмісію. У скільки це обійшлося навіть уявити складно, адже Morgan шанує свої традиції. На підприємстві досі навіть деякі інструменти довоєнного виробництва, а кузовні деталі доводять до ідеалу годинами.

Після арешту майна Жванії Morgan Aero і інші його авто виставили на аукціон, причому стартова ціна виявилася вельми значною – 3,1 млн. Гривень. Проте, покупець знайшовся і трохи пошарпаний автомобіль привели в порядок.

Спорткар оснащений 4,4-літровим V8 виробництва BMW потужністю 333 к.с. Він здатний розігнатися до сотні за 4,8 с і розвинути швидкість близько 260 км/год.


Не пропустіть