Відбувся одночасний дебют електричних фургонів Peugeot і Citroen (Фото)

Peugeot офіційно оголосила ціни і характеристики нового e-Boxer для Великобританії, тоді як Citroen представив повністю електричний фургон e-Relay.

Автовиробники у співпраці представили і розробили конкурентів Fiat e-Ducato і Mercedes eSprinter. При цьому французькі фургони розділили технічну начинку. Так, в рух Citroen e-Relay і Peugeot e-Boxer наводяться єдиним електромотором, що передає потужність в 121 к.с. на передні колеса. Живить його 37-кіловатний акумулятор, що забезпечує запас ходу в 117 км. Також покупцям запропонують версії з батареєю на 70 кВт/год, яка збільшує запас ходу до 224 км.

Обидва варіанти в стандартній комплектації підтримують трифазну зарядку Type 2. При цьому від станції швидкої зарядки заповнити заряд АКБ до 80% можна всього за 1 годину.

Фургон Peugeot e-Boxer доступний в трьох варіантах довжини кузова, найбільший з яких пропонує 15 кубічних метрів простору і вантажний відсік, достатній для перевезення вантажів розміром до 4070 мм. Ці цифри ідентичні дизельній версії, оскільки акумулятор електромобіля вбудований в підлогу фургона.

Peugeot також продає варіанти нового e-Boxer з шасі з кабіною і фургоном з вікнами. Перший призначений для переобладнання для різних цілей, наприклад, в самоскид або бортовий пікап, а другий має додатковий ряд сидінь ззаду.

E-Boxer доступний тільки в комплектації Peugeot Professional, яка в базі поставляється з підігрівом і електричними регульованими зовнішніми дзеркалами, задніми датчиками паркування, кондиціонером і 5-дюймовим екраном інформаційно-розважальної системи. Також є нове дзеркало заднього виду з вбудованим дисплеєм для відображення інформації про заряд акумулятора фургона і запас ходу.

Що стосується Citroen e-Relay, то в базі модель являє собою тримісний фургон довжиною 5413 мм. Проте, Citroen також пропонує два довших кузова (розміром 5998 мм і 6363 мм), модель з шасі з кабіною і фургон з вікнами і додатковим рядом сидінь у задній частині.

Вантажний відсік найбільшого фургона вміщує 15 кубічних метрів, і його досить для перевезення предметів розміром до 4070 мм. Обидві ці цифри також ідентичні дизельному Citroen Relay, оскільки акумуляторна батарея встановлена ​​під підлогою фургона.

Вартість електричного фургона Peugeot e-Boxer стартує з позначки в 49 335 фунтів стерлінгів. Модель від Citroen оцінили рівно в ту ж суму.


Не пропустіть