Nissan зупиняє виробництво популярних Maxima, Leaf і Murano (Фото)

Компанія Nissan змушена зупинити виробництво деяких автомобілів, оскільки автовиробник вичерпав запаси комп’ютерних чіпів. Залишки мікросхем зарезервовані для бестселерів.

Nissan – останній виробник автомобілів, який відчув брак комп’ютерних чіпів, який тривав протягом декількох місяців. Компанія тимчасово зупинить виробництво трьох моделей на чотири додаткові тижні після звичайної двотижневої зупинки цього літа. За даними зарубіжних видань, мова йде про кросовер Murano, Leaf EV і седані Maxima.

Як повідомлялося раніше, у Америки є план по скороченню браку мікросхем. Сенат США схвалив новий законопроект про інвестування понад 50 мільярдів доларів у внутрішнє виробництво напівпровідникових чіпів, а також 2 мільярди доларів інвестицій в напівпровідники старого покоління, які використовуються в автомобільній промисловості. Це також підштовхує федеральні урядові агентства до закупівлі продукції американського виробництва за контрактами.

В даний час компанія знаходиться в процесі капітального ремонту продукту: на ринок виходять нові позашляховики, такі як Pathfinder, а також новий пікап Frontier і недавно представлений Infiniti QX60. В даний час в пріоритеті знаходяться лідери продажів Nissan, такі як Sentra, Х-Trail / Rogue і Kicks.

«Це щось на зразок кубика Рубіка», – сказав в інтерв’ю AN Майкл Коллеран, керівник відділу продажів і маркетингу марки Nissan в США. «Від нас вимагалося бути в тонусі день у день і працювати кожен день, щоб зрозуміти, як виглядає ланцюжок поставок і що наші постачальники можуть нам надати. Ми зустрічаємося щодня і обговорюємо, як ми розподіляємо чіпи по компонентам, щоб гарантувати, що ми захищаємо наші запуски, що ми виконуємо договірні зобов’язання, які повинні бути виконані».