Тепер офіційно: Audi оголосила дату виходу останнього авто з ДВЗ

Минулого тижня в ЗМІ з’явилася інформація про те, що остання модель Audi з двигуном внутрішнього згоряння може вийти на ринок вже в 2026 році. А тепер Audi офіційно оголосила терміни остаточного переходу на електромобілі.

В рамках конференції Climate Neutrality Foundation генеральний директор компанії Audi Маркус Дюсманн (Markus Duesmann) оголосив, що остання нова нова модель бренду з ДВЗ буде представлена ​​через чотири роки, в 2025 році. А з 2026 року всі нові моделі Audi будуть повністю електричними. Але це зовсім не означає, що з цієї дати Audi припинить випуск автомобілів з бензиновим і дизельними моторами. Їх виробництво продовжиться аж до 2023 року, але асортимент і обсяги випуску будуть скорочуватися. У Audi підкреслюють, що все буде залежати від конкретного ринку і попиту на ньому.

Нагадаємо, Audi офіційно припинила розробку нових ДВЗ навесні цього року. Але компанія продовжить оновлювати і допрацьовувати вже наявні в лінійці бензинові і дизельні мотори.

Зараз в лінійці Audi тільки три повністю електричних авто. Це седан e-tron GT і кросовери e-tron і Q4 e-tron. Але в майбутньому на електродвигуни перейдуть всі моделі німецького автогіганта, включаючи культовий седан Audi A6.


Не пропустіть