Porsche показала інтер’єр експериментального мінівена

Німецька Porsche асоціюється з потужними спорткарами і кросоверами. Однак в надрах компанії свого часу розробили багато неординарних проектів, які були втілені лише у вигляді макетів.

Один з них – мінівен Renndienst, побудований у вигляді повномасштабного демонстратора в 2018 році. Зовні цей вен показали ще в листопаді 2020 року в рамках історичного проекту Porsche Unseen (тобто “Porsche Невідоме”), тепер же компанія розкрила створений під цей концепт інтер’єр.

Renndienst був чисто дизайнерським екзерсисом – на його прикладі фахівці компанії намагалися перенести на форм-фактор місткого сімейного автомобіля фірмову стилістику бренду.

Салон має шестимісну компоновку, причому з вкрай незвичайною схемою 1+2+3 – це варварство, тут сидять по центру подібно до того, як це було в легендарному суперкарі McLaren F1. Перші три крісла – індивідуальні, з розвиненою бічною підтримкою. Для задніх пасажирів змонтований цілісний диван. Серед інших цікавих рішень – цифровий щиток приладів і механізм повороту водійського крісла на 180 градусів (для спілкування з пасажирами на стоянці).

Скління у Porsche Renndienst – асиметричне: зліва для задніх сідоків вклеєна вузенька “амбразура”, праворуч – повноцінне вікно великої площі.

До виробництва Porsche Renndienst ніколи не планувався, це чисто експериментальна робота.


Не пропустіть