Volkswagen запропонував альтернативу реальним краш-тестам автомобілів

У недавніх заявах Маркус Бівендт, один з керівників відділу безпеки транспортних засобів німецького бренду, показав, що завдяки величезним досягненням в області моделювання і аналізу незабаром стане можливим припинити використання реальних транспортних засобів у випробуваннях.

Зазвичай, коли мова заходить про технологічні досягнення, це, як правило, пов’язано зі зміною або обладнанням автомобіля. Тим часом, виробники щорічно витрачають величезні суми грошей і ресурсів на поліпшення і впровадження інновацій в усі процеси від розробки до виробництва своїх транспортних засобів. При цьому досягнення в розробці інноваційних рішень для галузі в багатьох випадках не отримують широкого висвітлення в ЗМІ.

Одна зі сфер, в якій було досягнуто найбільший прогрес в останні роки і яка, що цікаво, залишилася абсолютно непоміченою, – це краш-тести. Процедура, на перший погляд, здається, не сильно змінилася за останні десятки років, тому що на даний момент найкращим рішенням як і раніше залишається використання реального автомобіля, який піддають різного роду ударам, щоб побачити, як реагують його структура та елементи.

Згідно з останньою заявою голови Volkswagen Group Маркуса Бівендта, німецька компанія робить масштабні дії з оцифрування цих тестів, оскільки останнім часом технології моделювання сильно еволюціонували, значно покращилися і дозволяють використовувати тестове моделювання, результати якого дуже близькі до тих, які зазвичай отримують при випробуваннях реальних прототипів. За словами Бівендта, німецька марка планує розвивати ці методи моделювання до максимуму, щоб, в не настільки віддаленому майбутньому, назавжди виключити фізичні краш-тести.

Слова Бівендта доводять, що технологія, яка перебуває в даний час в руках німецької автокорпорації, дозволила значно скоротити використання реальних примірників в фізичних краш-тестах. Це стало можливим не тільки завдяки досягненням комп’ютерного моделювання, а й завдяки більшій ефективності збору та аналізу даних в цифрових симуляторах. Це відкриває для бренду унікальні можливості, так як розробка моделі обійдеться не тільки набагато дешевше, але час розробки може бути сильно скорочено.


Не пропустіть