BMW озвучила свої плани щодо ДВЗ

У той час як такі німецькі автовиробники як Mercedes-Benz і Audi планують повністю відмовитися від двигуна внутрішнього згоряння (ДВЗ) в 2030 і 2033 роках відповідно, BMW з цим не поспішає і вважає, що у ДВЗ ще є шанс залишитися в строю, про що в інтерв’ю європейському автомобільному виданню Automotive News Europe заявив Френк Вебер, директор з розвитку BMW.

У бесіді з журналістами Френк Вебер відзначив, що миттєвий перехід на електромобілі, як того хочуть законодавці, неможливий, оскільки для цього потрібно чимало часу.

Зокрема, пояснив Френк Вебер, часу на розвиток необхідної для цього інфраструктури, а так само часу для перекваліфікації співробітників автовиробників і підготовку до цього споживачів, більшість з яких поки не бажають відмовлятися від класичний автомобілів, оснащених ДВЗ.

Крім цього, додав Френк Вебер, в 2025 році в законну силу вступить новий екологічний стандарт Euro 7, напередодні чого нерозумно повністю відмовлятися від ДВЗ і інвестувати все в виробництво електромобілів. Навпаки, найбільш вигідно зараз інвестувати саме в ДВЗ, вважає Френк Вебер.

Ні, виробляти електромобілі BMW буде, більш того, підкреслив Френк Вебер, в доступному для огляду майбутньому електрична версія з’явиться у кожної моделі автомобіля BMW, але BMW не буде посилено нав’язувати їх своїм клієнтам, як це роблять деякі інші автовиробники.

Резюмуючи Френк Вебер сказав, що говорити про повну відмову від ДВЗ передчасно, так як до 2035 року багато чого може змінитися і не факт, що ці зміни будуть на користь електромобілів.


Не пропустіть