Всі нові будинки у Великій Британії обладнають зарядками для електрокарів

Британський прем’єр-міністр Борис Джонсон анонсував нову стратегію країни щодо електромобілів, повідомляє видання The Driven. Основну увагу в ній збираються приділити розвитку інфраструктури, яка має зробити експлуатацію електричних автомобілів більш зручною для людей. Так, у рамках стратегії з 2022 року всі нові будинки та будівлі у Великій Британії в обов’язковому порядку оснащуватимуться зарядними станціями.

За розрахунками уряду, нові заходи сприятимуть збільшенню кількості зарядних станцій у країні на 145 тисяч щорічно. На сьогоднішній день у Великій Британії діє приблизно 250 тисяч пристроїв, встановлених у житлових та офісних будівлях. Крім цього, вже збудовані великі будівлі, де існує можливість реконструкції, також доведеться обладнати точками зарядки. Зміни стосуватимуться також системи оплати – вона стане безконтактною.

Джонсон назвав запровадження нової стратегії «переломним моментом», наголосивши на важливості адаптації економіки до «зеленої індустріальної революції». Вона стане частиною масштабної програми, в рамках якої Британія повністю заборонить продавати нові автомобілі з ДВС із 2030 року.