Громади Житомирщини отримали новенькі шкільні автобуси

Днями відбулося урочисте вручення ключів від нових шкільних автобусів ЗАЗ-А08А1В представникам трьох громад у Житомирській області – Брусилівської, Старосилецької та Попільнянської.  Займався закупівлею й поставкою машин переможець тендеру компанія «Галичина Авто», офіційний дилер «УкрАВТО».

Шкільні автобуси відповідають стандартам ДСТУ 7013: 2009. Дитячі сидіння обснащено двоточковими ременями безпеки. Автобус може перевозити до 30-ти дітей. Його максимальна швидкість – 70 км/год.

В нових ЗАЗ-А08А1В є автоматичний підігрів, а також автоматична висувна підніжка для передніх дверей, щоб полегшити посадку-висадку найменших школярів. Також салон оснащено спеціальними сітками для ранців. Біля водійського місця та місця для супровідника знаходиться мовний інформатор.

Автобус має турбодизель Weichai WP3NQ140E50 стандарту Євро 5, потужністю 135 к.с. та механічну 5-ступеневу коробку передач. Підвіска нових ЗАЗ-А08А1В є залежною, ресорною. В автобусах також застосовується гальмівна система Knorr-Bremse з ABS (ESP опційно). Машина комплектується 150-літровим паливним баком і в середньому витрачає  12,25 л на 100 км.

Джерело Автоцентр

Не пропустіть