У 580 тисяч автомобілів Tesla виявили небезпечну функцію

Національне управління безпекою руху на трасах США (NHTSA) 22 грудня офіційно відкрило друге за 2021 рік розслідування проти американського виробника електромобілів Tesla, яке охоплює 580 тисяч автомобілів, проданих з 2017 року до теперішнього часу. Нагадаємо, NHTSA – це регулюючий та контрольно-наглядовий орган.

Приводом для розгляду цього разу стала вбудована у медіасистему функція відеоігор. Вона з’явилася під час чергового поновлення софту влітку 2021 року. Хоча ігри адресовані передньому пасажиру і називаються Passenger Play, у системі немає захисту від того, щоби в них грав водій електромобіля, причому прямо під час руху. Це значно збільшує ризик ДТП. Тим часом, навіть при включеному автопілоті Tesla водій повинен контролювати ситуацію на дорозі.

В рамках розслідування NHTSA оцінить різні аспекти цієї функції, включаючи частоту та сценарії використання Tesla Passenger Play. В крайньому випадку, Tesla змусять випустити спеціальне оновлення для медіакомплексу, яке виключить небезпечний недолік.

Нагадаємо, що в Tesla додано три гри – пасьянс, реактивний винищувач та стратегія. Під час запуску будь-якої з них система попереджає, що під час руху вони призначені лише для пасажирів. Однак водій може увімкнути їх простим натисканням кнопки «підтвердити».


Не пропустіть