Гібридний BMW M5 нового покоління вперше вийшов на тести

Фотошпигуни вперше змогли підловити тестовий зразок суперседана BMW M5 під час тестів. Як уточнює видання Motor1, знімки підтвердили більш ранню інформацію про те, що зі зміною поколінь чотиридверка перетвориться на повноцінний гібрид, що заряджається.

Про те, що це прототип саме зарядженої версії BMW 5 серії, говорять одразу кілька деталей – наприклад, величезні гальмівні диски та “чотирьохствольний” вихлоп. На кормі тестової машини при цьому є чітко помітний напис Hybrid Test Vehicle, а на лівому передньому крилі можна розглянути лючок, під яким ховається порт зарядки акумулятора.

Раніше глава BMW M Маркус Флаш заявляв, що компанія вишукуватиме всі можливості для збереження восьмициліндрових двигунів у моторній гамі. За останніми даними, V8 у поєднанні з електромотором загальною потужністю близько 750 к.с. отримає і суперкросовер BMW XM. Таким чином, не виключено, що ця силова установка стане загальною для щонайменше кількох нових моделей від BMW M – розширена електрифікація дозволить виробнику знизити середній за модельним рядом обсяг шкідливих викидів.

Нове покоління 5 серії BMW планує представити наступного року. Відповідно, заряджена модифікація седана вийде на ринок не раніше 2024 року. Крім того, сімейство може поповнити повністю електричну версію під назвою BMW i5.


Не пропустіть