Українцям може стати невигідно їздити на авто з ГБО: автогаз зрівнявся за цiною з бензином

АТ «Укргазвидобування» на торгах у четвер, 14 квітня, реалізувало скраплений газ за рекордною за всю історію ціною 57 000 грн/т.

Про це повідомили гравці ринку.

З урахуванням такої вартості продукту на аукціоні його ціна в роздрібних мережах АЗС, за розрахунками Консалтингової групи «А-95», може сягнути 34 грн/л, що навіть трохи більше від середньої ціни на бензин марки А-95 (33,96 грн/л на 14 квітня)

За словами експертів, така ціна є наслідком дефіциту, що утворився на ринку. Так, деякі автомобілісти не мають іншого виходу, окрім як заправлятися автогазом, який є на сьогоднішній день на заправках, бо немає бензину.

До слова, двигун авто споживає автогазу трохи більше, ніж бензину. Тобто, якщо раніше водіям вдавалося економити на різниці за рахунок значно меншої вартості пропан-бутану, то тепер їм доведеться платити ще більше, ніж під час експлуатації авто на бензині.

Раніше директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн заявив, що Кабміну необхідно тимчасово відмовитись від державного регулювання цін на пальне на АЗС задля стимулювання імпорту через західний кордон.