Toyota Camry нового покоління не пройшов бічний краш-тест (Відео)

Седан Toyota Camry 2022 модельного року провалив випробування безпеки, проведені Страховим інститутом дорожньої безпеки США (IIHS). У бічному краш-тесті він отримав найгірший бал, а отже, при бічному ударі у ДТП водій та пасажири ризикують отримати серйозні травми.

“Результати випробувань Camry показали помірний ризик травм тулуба та тазу водія, а також високий ризик травм тазу заднього пасажира”, – зазначили організатори випробувань.

Окрім Toyota Camry, бічний краш-тест від IIHS пройшли ще шість моделей. Відверто погані результати у ньому також показали Nissan Altima та Chevrolet Malibu, а Honda Accord поставили “трійку”. На прийнятну оцінку заслужили Hyundai Sonata і Volkswagen Jetta, а Subaru Outback і взагалі отримав максимальну кількість балів, продемонструвавши високий рівень безпеки.

“У Camry, Altima і Malibu голови манекенів водія або заднього пасажира (або обох) прослизнули під бічну шторку безпеки і торкнулися двері”, – зазначили в IIHS.

Потрібно зазначити, що цього разу дослідники IIHS провели бічний краш-тест за оновленою схемою з використанням важчого бар’єру, що рухається з вищою швидкістю, щоб максимально реалістично імітувати зіткнення з автомобілем. Новий бар’єр важить 1,9 тонни (що близько до ваги сучасних середньорозмірних позашляховиків) і стикається з автомобілем, що тестується, на швидкості 60 км/год.


Не пропустіть