Експерт розповів, де краще зберігати автомобіль взимку, щоб він не заіржавів: на вулиці чи в гаражі

Питання правильного зберігання автомобіля цікавить багатьох автовласників і на сьогоднішній день воно залишається відкритим, оскільки однозначної відповіді немає.

Так, частина автовласників зберігають свої автівки на вулиці і пояснюють це тим, що на свіжому повітрі транспортний засіб постійно провітрюється, а отже, на кузові не затримуватиметься волога.

Однак цю думку не можна вважати вірною, оскільки в ранковий час на кузові авто практично завжди присутній конденсат, що свідчить про те, що машина все ж таки повністю не висихає.

У результаті металеві елементи, що постійно взаємодіють з водою, починають швидко покриватися рижиками. За відсутності антикорозійної обробки кузов може згнити за лічені місяці.

Саме тому машину краще зберігати у гаражі. Необхідно лише розібратися з необхідністю забезпечення опалення.

Так, якщо говорити про неопалювальний гараж, то він у будь-якому випадку буде кращим за вуличне зберігання. Кузов машини в такому гаражі швидше остигає, ніж на вулиці, а значить він швидше висохне.

Щодо опалюваних гаражів варто відзначити таке. Багато автовласників стверджують, що в теплому гаражі машини швидко гниють, але на практиці справи навпаки.

Саме в теплому гаражі машина збережеться найкраще. Навіть на 15-річних екземплярах, які зберігалися в опалюваному гаражі, не буде ознак корозії.

Налиплий на кузов сніг швидко танутиме, а сама машина за короткий проміжок часу висохне, що перешкоджатиме гниттю металевих елементів.

Винятком є ​​лише регіони нашої країни, де взимку температура повітря знижується до -20-25 градусів. Як стверджують жителі таких регіонів, машини в гаражах, що опалюються, дуже швидко гниють.

Навіть якщо це й так, то таке спостерігатиметься лише у регіонах із дуже холодними зимами. Якщо говорити про гараж, що не опалюється, то в умовах сильних морозів він теж навряд чи допоможе зберегти кузов транспортного засобу.

Адже сніг не встигне повністю розтанути, внаслідок чого, залишившись на машині, робитиме свою погану справу. Крім того, виїжджаючи з гаража, можна буде відламати підкрилки внаслідок наїзду на брили снігу.

Уникнути таких проблем можна лише шляхом розміщення автомобіля в теплому гаражі. Однак і у цьому випадку є ризик того, що кузов швидко згниє. Можливо, його доведеться ретельно обробляти і, швидше за все, робити це на регулярній основі.

Джерело avtosota.com

Не пропустіть