Як не втратити гроші і автомобіль при перереєстрації авто

Після скасування обов’язкової експертної перевірки, в Україні почастішали перереєстраціі проблемних автомобілів.

Нещодавно в Україні розділили процедуру перереєстрації авто на дві окремі дії: безпосередньо перереєстрація та експертний огляд. Щобільше, огляд автомобіля в експерта зробили необов’язковим, що спростило та здешевило процедуру перереєстрації авто, якщо ви довіряєте продавцю. Водночас вже почали з’являтися історії про проблемні ситуації при перереєстрації авто.

Один із недавніх випадків стався у Сервісних центрах МВС на Житомирщині. Оскільки експертний огляд не був потрібен, то для перереєстрації клієнти приїхали без авто, але коли адміністратор Сервісного центру отримала документи на руки, історія отримала несподіваний поворот. Техпаспорт мав деякі неточності, а серія та номер документа не збігалися з інформацією з бази.

На місце відразу викликали співробітників поліції, які далі розбиратимуться в цій історії. У Сервісних центрах нагадали про можливість уникнути таких ситуацій шляхом укладання договору купівлі-продажу безпосередньо у Сервісному центрі, адже у такому разі адміністратори СЦ проводять безкоштовну перевірку документів покупця та продавця.

Джерело uamotors.com.ua

Не пропустіть