Як продати автомобіль онлайн в Україні

На українських автодорогах все частіше можна побачити номерні знаки із серією DІ. Їх отримують ті кермувальники, які купують автомобілі онлайн. У Головному сервісному центрі МВС нагадали, як продати авто через інтернет.

Для цього продавцю необхідно авторизуватись в Дії, сформувати заявку, згенерувати QR-код та поділитись договором із покупцем.

Після того, як покупець  перейшов за посиланням, він перевіряє свої дані та заповнює необхідні поля. Зокрема, залишає наявний номерний знак або обирає новий із серією DI. Також зазначає свідоцтво про реєстрацію:  виготовлене на бланку або виключно електронне. Далі вказує відділення Укрпошти для отримання готових документів.

Після цього відомості про продавця, покупця та машину автоматично перевіряються засобами Єдиного державного реєстру транспортних засобів.

Після успішної перевірки, формується договір купівлі-продажу, який підписують покупець та продавець. Підписані документи автоматично надходять до адміністратора сервісного центру МВС, який закріплює обрані номерні знаки та видруковує свідоцтво про реєстрацію авто на нового власника. Готовий пакет документів передають до Укрпошти.

Доставка документів здійснюється упродовж 10 днів. Логістичні витрати становлять 294 грн. А вартість перереєстрації легкового авто орієнтовно 1100 грн.

Нагадаємо, від початку запуску послуги у застосунку Дія було здійснено понад 32 тисячі перереєстрацій авто, мопедів, мотоциклів.


Не пропустіть