Mercedes відмовляється від повної інтеграції Apple CarPlay у свої автомобілі

У 2022 році Apple оголосила про розширення функціоналу системи CarPlay, дозволяючи їй інтегруватися з усіма екранами автомобіля, навіть із панеллю приладів. Однак Mercedes-Benz не підтримує ідею повної інтеграції цієї системи у свої машини.

Генеральний директор Mercedes-Benz Ола Калленіус заявив, що автомобілі повинні мати єдину програмну архітектуру для забезпечення безшовної взаємодії з інформаційно-розважальними системами і повна інтеграція з Apple CarPlay не відповідає цій філософії.

В інтерв’ю The Verge Калленіус зазначив, що компанія не планує надавати Apple повний контроль над основними елементами керування в автомобілях. Однак це не означає, що Mercedes категорично відмовляється від CarPlay. Калленіус підкреслив, що компанія не проти пропонувати клієнтам можливість використовувати CarPlay за бажанням.

Mercedes-Benz має намір активно співпрацювати з технологічними компаніями, включаючи налаштування Google Maps для своїх транспортних засобів, зберігаючи при цьому контроль над ключовими аспектами своїх програмних рішень. У той же час інші автовиробники планують повністю інтегрувати Apple CarPlay у свої моделі.