«Укрпошта» розпродає свій автопарк (Фото)

«Укрпошта» позбавляється від застарілої автотехніки. Загалом планують продати 531 транспортний засіб. В основному це легкові та вантажні автомобілі 1990-х та 2000-х років. Зокрема, моделі Hyundai, Peugeot, Mazda, Citroen, Volkswagen, Kia, Daewoo, Skoda, Volvo та Mercedes-Benz. Також у списку на продаж автомобілі МАЗ, УАЗ, ЗІЛ та ГАЗ.

Техніка продається на майданчику ProZorro лотами, сформованими за територіальним принципом, тобто областями, в яких вона знаходиться. Чисельність в одному лоті коливається від 9 до 134 одиниць. Залежно від кількості та стану автомобілів стартова вартість лота — від 42 тис. грн до 1,1 млн грн.

Як зазначили в «Укрпошті», продаж застарілого автопарку узгоджений із Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України.

У перспективі для доставляння пошти використовуватимуть вантажні моторолери. Як написав у Facebook генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський, пілотну модель моторолера для листонош розробив український виробник (ветеранський бізнес). Вона вже тестується. У прифронтових регіонах як поштові відділення планують використовувати спеціальні мобільні вагончики. Особливо у тих місцях, де поштова інфраструктура зруйнована росіянами.