Позбавити прав можуть будь-кого: в Україні почали карати водіїв за чужі порушення

В Україні почали позбавляти прав водіїв за чужі порушення. Про це пише «Дорожній адвокат» із посиланням на судове рішення одного із судів Житомирщини.

Поліція зупинила автомобіль під керуванням місцевого жителя, який перебував у стані алкогольного сп’яніння. Чоловік заявив, що загубив свої документи та представився чужим ім’ям. Патрульні склали щодо порушника адміністративні матеріали за ст.130 КУпАП, не перевіривши достовірність анкетних даних водія. У підсумку суд також прийняв на віру зазначені у справі відомості та ухвалив рішення накласти штраф у розмірі 17 000 гривень і позбавити на рік водійських прав громадянина, який навіть не підозрював, що щось порушив.

Відновити справедливість водієві вдалося тільки після оскарження рішення суду в апеляції. Там суддя переглянув дані з бодікамер поліцейських і переконався, що за кермом справді була інша людина. У підсумку штраф і рішення про позбавлення прав було скасовано. Щодо поліцейських призначили службову перевірку. Водночас цей випадок показує, що позбавити прав у такий спосіб можуть практично будь-якого водія.

Джерело mashyna.com.ua