Експерти розповіли, як орудують аферисти на парковках

Залишаєте свою автівку на паркові і гадаєте, що вона в безпеці? Це не завжди так. У кращому випадку можете залишитися без цінних речей, а в гіршому – без самого автомобіля! Як орудують аферисти на парковках – розповість наш кримінальний експерт Ярослав Куц.

Друзі, ви знаєте, чим небезпечні парковки? Ваше авто можуть викрасти просто у Вас на очах. Паркувальник може виявитися злочинцем. А сама паркова – несправжньою.

У 27-річного дніпрянина на парковці банда грабіжників вкрала автомобіль. Прямо на його очах.

Чоловік після роботи повернувся до своєї автівки, яка була припаркована неподалік його офісу. Сів за кермо, завів машину, як раптом побачив, що на задньому склі причеплений лист паперу. Поки водій пішов здирати намертво заклеєний на скло шматок паперу, двоє нападників відібрали у нього авто. Один вдарив чоловіка по голові, а інший застрибнув за кермо, після чого вони разом втекли з місця злочину.

А ця автомобільна афера стара, як світ.

Уявіть, накупивши продуктів, ви задоволені кладете пакети в машину, сідаєте за кермо, здаєте назад, щоб виїхати, як звідкілясь з’являється автомобіль, і ви легенько з ним зіштовхуєтеся. Далі з машини виходить такий собі інтелігентний дядько і розповідає вам казочку, мовляв, тільки-но купив машину, а вже й ремонтувати доведеться. Пропонує вам домовитися за невелику суму. Щоб не чекати на патрульних, ви погоджуєтеся заплатити підставній жертві гроші. Ви поїдете, так і не дізнавшись, що злегка пом’ятому бамперу кілька років, а бідолашний водій вже шукає нову жертву на парковці.

У країні більшає фальшивих парковок і псевдопаркувальників, що вимагають гроші.

Псевдопаркувальники надягають уніформу, на дорозі незаконно встановлюють знак паркування і чекають на перших наївних водіїв. До машини підходять люди в жилетках і вимагають сплатити гроші за парковку. А коли повернетесь, не дивуйтеся, якщо вас зустрічатимуть поліцейські. І скажуть, що ви припакувалися у забороненому місці. Вас кинув на гроші псевдопаркувальник-шахрай.

Запам’ятайте кілька простих правил, щоб уникнути неприємностей:

– Не залишайте своє авто на підозрілих необладнаних парковках. Навіть якщо стоїть знак паркування. Запам’ятайте: справжня парковка має бути огороджена, зі шлагбаумом, чіткою розміткою та документами.

– Нічого не платіть паркувальникам! Згідно з українським законодавством оплату за паркування водій має сплачувати тільки за допомогою спеціальних технічних пристроїв – паркомату, в’їзного чи виїзного терміналу або мобільного телефону.

– І остерігайтеся на парковках підставних ДТП. Не платіть у жодному разі.

Більше дивіться у відео


Не пропустіть