Volkswagen припиняє виробництво однієї із своїх моделей

У цьому місяці на заводі Autoeuropa в Португалії будуть зібрані останні хетчбеки Volkswagen Scirocco третього покоління. Ця модель створена на базі «п’ятого» Гольфа, випускається з 2008 року і призначена переважно для європейського ринку. Спочатку попит на стильні трьохдверки досягав 50 тисяч машин щорічно, але згодом стрімко пішов униз. Результат минулого року – менше 12 тисяч автомобілів.

Спадкоємця у машини не буде. З огляду на падаючу популярність відносно недорогих трьохдверних хетчбеків і великі витрати на штрафи за дізельгейт, в компанії Volkswagen вирішили не розробляти Scirocco наступного покоління, залишивши цю ринкову нішу. До речі, виробництво «зарядженої» модифікації Scirocco R з 280-сильним мотором припинили ще в березні цього року.

Крім Scirocco на португальському заводі випускають тільки мінівени-близнюки Volkswagen Sharan і Seat Alhambra. Але з Scirocco заводчани прощаються без жалю, адже його місце на конвеєрі займе компактний кросовер Volkswagen T-Roc на базі Polo, прем’єра якого відбудеться вже через пару тижнів. Згідно з оприлюдненим ще навесні графіку запуску нових моделей, випуск паркетника повинен початися саме в серпні. Підприємству Autoeuropa це обіцяє світле майбутнє, адже T-Roc гарантовано виявиться куди більш затребуваним, ніж нішевий Scirocco, а значить, низького завантаження виробництва можна не побоюватися.

Наступний Volkswagen в черзі на вибування – симпатяга Beetle: його виробництво теж має закінчитися найближчим часом.