Концерн Toyota викрили у використанні підроблених автодеталей

Одна з найбільших японських корпорацій Kobe Steel виробляла запасні деталі неналежної якості для автопрому, залізничного транспорту та авіації. Серед її клієнтом виявився автогігант Toyota motor, передає ТАСС з посиланням на місцеві ЗМІ.

В ході розслідування з’ясувалося, що Kobe Steel випускала алюмінієві і мідні деталі, супроводжуючи їх підробленими характеристиками про міцність. У числі клієнтів виявилася і корпорація Toyota. Повідомляється також, що частина продукції поставлялася виробникам важких ракет-носіїв H-2A, що використовуються в Японії для запуску супутників.
У той же час з числа покупців продукції поки що ніхто не заявляв про претензії на адресу Kobe Steel. Крім того, не оголошувалося про відкликання автомобілів або іншої техніки з деталями Kobe Steel.

Тим часом, глава компанії Хіро Кавасакі на прес-конференції в четвер повністю визнав провину своєї компанії і приніс вибачення. За його словами, корпорація опублікує докладну доповідь про причини того, що сталося на протязі місяця. Він також додав, що довіра до його компанії впала до «нульової відмітки».