67-річний мотоцикл продали на аукціоні за 1 млн доларів (Фото)

Не секрет, що рідкісні класичні автомобілі продаються на аукціонах за десятки мільйонів доларів, але мотоцикли дуже рідко отримують такі значні цінники. Поряд з цим на торгах аукціонного дому Bonham’s був проданий класичний мотоцикл Vincent Black Lightning 1951 роки за 929 000 доларів.

Згідно з даними організаторів аукціону, рідкісний мотоцикл Vincent Black Lightning з 1948 по 1952 рік випускався тиражем всього в 30 одиниць. Модель стає ще більш цінною для колекціонерів з огляду на те, що до сьогоднішнього дня збереглися всього 19 таких байків.

Відзначається, що Vincent Black Lightning став першим справжнім супербайком, адже модель змогла випередити на треку найшвидший автомобіль тих часів – Jaguar XJ120, який має максимальну швидкість в 195 кілометрів на годину.

Моделі, які випускалися після 1950 року, збільшили потужність мотора від 55 до 70 кінських сил, що стало приводом поставити новий рекорд. Так, відома мотогонщиця Роллі Фрід поставила рекорд швидкості на Бонневіль, проїхавши по треку на Vincent Black Lightning в нижній білизні, що повинно було знизити загальну масу байка і водія. Покупець мотоцикла побажав залишитися невідомим.


Не пропустіть